Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρ. Τίλερσον: «Οι διπλωματικές προσπάθειες με την Β. Κορέα θα συνεχιστούν μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε σήμερα πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ του έδωσε οδηγίες να συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να μετριαστούν οι κλιμακούμενες εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα, λέγοντας πως «αυτές οι διπλωματικές προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα».

Μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου CNN "State of the Union", ο Τίλερσον θέλησε να μειώσει τη σημασία μηνυμάτων που είχε αναρτήσει προηγουμένως ο πρόεδρος Τραμπ στο τουίτερ, τα οποία άφηναν να εννοηθεί πως ο Τίλερσον χάνει τον καιρό του προσπαθώντας να διαπραγματευθεί με τον «Μικρό Πυραυλάνθρωπο», όπως αποκαλεί ο Τραμπ τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Ο Τραμπ κατέστησε σαφές σε εμένα ότι πρέπει να συνεχίσω τις διπλωματικές προσπάθειές μου», είπε ο Τίλερσον.

Στα μηνύματά του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφέρει: «Είπα στον Ρεξ Τίλερσον, τον εξαιρετικό Υπουργό Εξωτερικών μας, ότι χάνει χρόνο προσπαθώντας να διαπραγματευτεί με τον "Μικρό Πυραυλάνθρωπο"»

«Αποθήκευσε ενέργεια Ρεξ, θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε», έγραψε σε δεύτερο tweet. 

Τα «τιτιβίσματα» του Αμερικανού Προέδρου ήρθαν μία ημέρα αφότου ο Ρεξ Τίλερσον δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, ότι η Αμερική συνομιλεί απευθείας με την Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό και το πυραυλικό της πρόγραμμα, όμως δεν έδωσε δείγματα ότι ενδιαφέρεται για διάλογο.

Την Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις και τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού Τζο Ντάνφορντ «το εύρος των επιλογών» που διαθέτουν για να αντιμετωπίσουν τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Μία ημέρα μετά ο  Βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο, κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι άναψε το φιτίλι του πολέμου και ζήτησε από τις ΗΠΑ «να σταματήσουν να (μας) επιτίθενται».

«Με τις απειλητικές και ανόητες δηλώσεις του στον ΟΗΕ μπορούμε να πούμε ότι ο Τραμπ άναψε το φυτίλι του πολέμου εναντίον μας», δήλωσε ο Ρι σε μια αποστολή του ρωσικού πρακτορείο TASS που επισκεπτόταν την Πιονγκγιάνγκ.

«Ο αγαπητός μας διοικητής Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ήδη προειδοποιήσει έντονα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενεργούν με λογικό τρόπο και να σταματήσουν να μας επιτίθενται, αν δεν θέλουν να ταπεινωθούν μπροστά σε όλο τον κόσμο ευρισκόμενες κάτω από τα πυρά μας», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Άμυνας της Σεούλ, είχε αναφέρει ότι Τραμπ ενδέχεται να μεταβεί στην αποστρατικοποιημένη ζώνη κατά την επίσκεψή του στη Νότιο Κορέα τον επόμενο μήνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button