Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

"Σήμερον κρεμάται επί ξύλου-Αμερικανίδα Γερουσιαστής κατηγορεί τον νέο αντισημιτικό νόμο του Μπάιντεν ότι επιχειρεί αλλοίωση του χριστιανικού Ευαγγελίου

Δεκάδες μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια αντιδρούν στον πόλεμο της Γάζας, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν δείχνει το άγριο πρόσωπο της στην φοιτητική κοινότητα προκαλώντας κύμα διαμαρτυριών.

Το κύριο ζήτημα που έχει προκύψει αυτές Άγιες ημέρες της Ορθοδοξίας, και αφορά Ευρώπη και Ελλάδα, είναι ο νέος νόμος των ΗΠΑ, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται αναφορά ουσιαστικά στο χριστιανικό Ευαγγέλιο, σε μια προσπάθεια να μην γίνουν αποδεκτές ουσιαστικά, οι αναφορές των Αγίων Αποστόλων, σχετικά με το ότι “ ο Ιησούς παραδόθηκε στους Ρωμαίους για  Σταύρωση από τους Εβραίους Αρχιερείς”, στα πλαίσια  αντισημιτικού νόμου, αναφέρει άρθρο στο CNN.

Στόχος είναι πιθανότατα, ακόμα και "επέμβαση στο χριστιανικό Ευαγγέλιο", για να μην υπάρχει λόγος πρόκλησης αντισημιτικής εκστρατείας κατά των Εβραίων στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για πρωτόγνωρη και βέβηλη αναφορά την οποία αποκαλύπτει Αμερικανίδα Γερουσιαστής:     

Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν είναι Αμερικανίδα πολιτικός, επιχειρηματίας υπηρετεί ως Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την πολιτείας της Τζόρτζια δήλωσε αρχικά ότι «ο αντισημιτισμός είναι λάθος».

Η ίδια ανέφερε σε μια ανάρτηση στο X ότι δεν θα ψήφιζε το νομοσχέδιο επειδή ο ορισμός του αντισημιτισμού που υιοθετήθηκε από το νομοσχέδιο περιλαμβάνει για  «ισχυρισμούς ότι Εβραίοι παρέδωσαν για Σταύρωση τον Ιησού», ισχυρισμοί που υποστηρίζει η ίδια είναι αληθινοί.

Η ίδια έγραψε στο X ότι το χριστιανικό ευαγγέλιο αναφέρει ότι, «Ο Ιησούς παραδόθηκε στον Πόντιο Πιλάτο για να σταυρωθεί από τους Εβραίους», μια ερμηνεία της Βίβλου που έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά για να δικαιολογήσει τις αντισημιτικές επιθέσεις στην εβραϊκή κοινότητα.

Οι Δημοκρατικοί αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της κατάργησης της πρότασης.

Με αφορμή λοιπόν τις μεγάλες διαμαρτυρίες σε πολλά μεγάλα και μικρά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, κάποιοι θέλουν να περάσουν ένα νομοσχέδιο με άκρως προκλητικές αναφορές στο χριστιανικό Ευαγγέλιο και την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά.

Η πορεία του Σωτήρα Ιησού Χριστού είναι δεδομένη και αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στο Ευαγγέλιο, από την γέννηση του έως την Σταύρωση και την ανάσταση του

Τα Δώδεκα Ευαγγέλια περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά. Τον Μυστικό Δείπνο, το δάκρυ και την ανθρώπινη αδυναμία στους κήπους της Γεσθημανής, την προδοσία του από τον Ιούδα, την σύλληψη, την δίκη, τα βασανιστήρια, την Σταύρωση.

Κάποιοι πιστεύουν και κάποιοι δεν πιστεύουν στην Ορθοδοξία και στην χριστιανική πίστη, δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να αλλοιώσουν το χριστιανικό Ευαγγέλιο σε καμία περίπτωση.

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία η ημέρα είναι αφιερωμένη στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν από τη Σταύρωση: στον Μυστικό Δείπνο, δηλ. τον δείπνο του Ιησού Χριστού με τους 12 Αποστόλους, όπως περιγράφεται στα Ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου και του Λουκά, στον Ιερό Νιπτήρα,

Ευαγγέλιο Πρώτο, Μεγάλη Πέμπτη – Προλέγεται η άρνηση του Πέτρου.
Ευαγγέλιο Δεύτερο, Μεγάλη Πέμπτη – Ο Πέτρος απαρνείται το Χριστό.
Ευαγγέλιο Τρίτο, Μεγάλη Πέμπτη – Ο Ιησούς μπροστά στο μεγάλο συνέδριο.
Ευαγγέλιο Τέταρτο, Μεγάλη Πέμπτη – Ο Ιησούς μπροστά στον Πιλάτο.
Ευαγγέλιο Πέμπτο, Μεγάλη Πέμπτη – Ο Ιησούς καταδικάζεται σε θάνατο.
Ευαγγέλιο Έκτο, Μεγάλη Πέμπτη – Οι στρατιώτες εμπαίζουν τον Ιησού.
Ευαγγέλιο Έβδομο, Μεγάλη Πέμπτη – Η σταύρωση του Ιησού.
Ευαγγέλιο Όγδοο, Μεγάλη Πέμπτη – Ο θάνατος του Ιησού.
Ευαγγέλιο Ένατο, Μεγάλη Πέμπτη – Ένας στρατιώτης λογχίζει την πλευρά του Ιησού.
Ευαγγέλιο Δέκατο, Μεγάλη Πέμπτη – Ο ενταφιασμός του Ιησού.
Ευαγγέλιο Ενδέκατο, Μεγάλη Πέμπτη – Η ταφή του Ιησού.
Ευαγγέλιο Δωδέκατο, Μεγάλη Πέμπτη – Η φρούρηση του τάφου.
Τα 12 Ευαγγέλια της Μεγάλης Πέμπτης συγκροτούνται κυρίως από περικοπές των Ευαγγελίων του Ιωάννη και του Ματθαίου.

  

Tags
Back to top button