Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

"Γελοουστόουν" στην Αλάσκα εντόπισαν Αμερικανοί Γεωφυσικοί

Μία μελέτη Αμερικανών Γεωφυσικών σε ένα σύμπλεγμα έξι ηφαιστειακών νησιών στην Αλάσκα, θεωρεί πως μπορεί να συνδέονται με ένα γιγάντιο ηφαίστειο παρόμοιο με το Yellowstone.

Όπως αναφέρει η Daily Mail το σύμπλεγμα ανήκει στα νησιά των τεσσάρων βουνών στα κεντρικά Aleutians, το οποίο αποτελείται από τα ηφαίστεια Carlisle, Cleveland, Herbert, Kagamil, Tana και Uliaga.

Η μελέτη των Γεωφυσικών αναφέρει ότι αυτά τα ηφαίστεια μπορεί να συνδέονται με ένα γιγαντιαίο ηφαίστειο, το οποίο είναι ικανό να προκαλέσει μια έκρηξη πιο ισχυρή από το Όρος της Αγίας Ελένης του 1980 κάτι που ανησυχεί τους επιστήμονες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου 1980, έπειτα από 120 χρόνια «ύπνου», το ηφαίστειο της Αγίας Ελένης στις ΗΠΑ ξύπνησε, σκορπίζοντας λάβα και στάχτη σε ύψος 16 μιλίων και τον όλεθρο σε τρεις πολιτείες: Ουάσιγκτον, Άινταχο και Μοντάνα.

Περίπου 75 άνθρωποι και χιλιάδες ζώα έχασαν τη ζωή τους, ενώ μια δασική έκταση 200 τετραγωνικών μιλίων έγινε μονομιάς κάρβουνο.

Η υπόθεση, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξήγηση της συχνής εκρηκτικής δραστηριότητας που παρατηρείται στο Όρος Κλίβελαντ τα τελευταία 20 χρόνια που έχει απελευθερώσει σύννεφα τέφρας ύψους 30.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Αυτές οι εκρήξεις δημιουργούν κινδύνους για αεροσκάφη που ταξιδεύουν σε πολυσύχναστες αεροπορικές διαδρομές μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ασίας.

Ο John Power, ερευνητής της Αμερικανικής Γεωλογικής Έρευνας στο Παρατηρητήριο Ηφαιστείου της Αλάσκας, δήλωσε: «Μας βοηθά δυνητικά να καταλάβουμε τι κάνει το Κλίβελαντ τόσο ενεργό. Μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τι είδους εκρήξεις να περιμένουμε στο μέλλον και να προετοιμαστούμε καλύτερα για τους κινδύνους τους».

 

Tags
Back to top button