Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

ΠΟΥ: Πώς η διατροφή επιταχύνει την ανάρρωση από τον κορονοϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποκάλυψε ότι η υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του σώματος να προλαμβάνει, να καταπολεμά και να επιταχύνει την ανάρρωση από τα συμπτώματα της Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της μετάλλαξης Όμικρον, σύμφωνα με το 

Από τον επίσημο ιστότοπο του ΠΟΥ ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που μπορούν να ανακουφίσουν τον ασθενή από τα συμπτώματα ή να επιταχύνουν την ανάρρωσή του:

1. Κατανάλωση λαχανικών και φρούτων

Καταναλώστε τρόφιμα, όπως σιτάρι, καλαμπόκι και ρύζι, φασόλια, φρούτα και λαχανικά. Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε κρέας, ψάρι, αυγά και γάλα. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως βρώμη και σιτάρι που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες για μεγαλύτερη αίσθηση πληρότητας.

Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν 29 κρούσματα της υποπαραλλαγής «Όμικρον 2» στην χώρα μας

2. Μειώστε την κατανάλωση αλατιού στα τρόφιμα

Κατά το μαγείρεμα και την προετοιμασία του φαγητού, χρησιμοποιήστε το αλάτι με φειδώ και μειώστε τη χρήση αλμυρών σαλτσών και καρυκευμάτων. Περιορίστε την πρόσληψη αλατιού σε 5 γραμμάρια (που ισοδυναμεί με ένα κουταλάκι του γλυκού) την ημέρα. Εάν τρώτε κονσερβοποιημένα ή ξηρά τρόφιμα, επιλέξτε κάποιο που δεν έχει πρόσθετο αλάτι ή ζάχαρη.

3. Μειώστε τις τροφές που περιέχουν λίπος

Αντικαταστήστε τα έλαια και βούτυρο με το ελαιόλαδο. Επίσης, η κατανάλωση λευκού κρέατος, όπως τα πουλερικά και τα ψάρια έχει γενικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά από το κόκκινο κρέας. Εάν θέλετε να καταναλώσετε γάλα, επιλέξτε γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν χαμηλά λιπαρά. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα, τα ψημένα και τηγανητά τρόφιμα που περιέχουν τρανς λιπαρά. Δοκιμάστε άλλες μεθόδους, όπως το μαγείρεμα στον ατμό ή το βράσιμο αντί να τηγανίζετε το φαγητό σας.

4. Περιορίστε την πρόσληψη ζάχαρης

Περιορίστε την πρόσληψη ζαχαρούχων ποτών, όπως αναψυκτικά, χυμούς, ενεργειακά ποτά και καφέ (έτοιμο προς κατανάλωση) και επεξεργασμένα ροφήματα γάλακτος. Το ίδιο και με τα γλυκά τρόφιμα, όπως αρτοσκευάσματα, κέικ και σοκολάτα. Επιλέξτε τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή χωρίς πρόσθετη ζάχαρη.

5. Πίνετε αρκετό νερό

Κορονοϊός: Στα 19.154 τα νέα κρούσματα-93 νεκροί και 516 διασωληνωμένοι

Η καλή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη υγεία. Το νερό είναι ένας απλός τρόπος για να περιορίσετε την πρόσληψη ζάχαρης και τις υπερβολικές θερμίδες στο σώμα.

6. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ δεν μπορεί να προστατεύσει από τον Covid-19. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για την υγεία σας και να προκαλέσει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όπως ηπατική βλάβη, καρκίνος, καρδιακές παθήσεις και ψυχικές ασθένειες.

Tags
Back to top button