Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

ΠΟΥ: «Η Όμικρον πλήττει την άνω αναπνευστική οδό προκαλώντας ηπιότερα συμπτώματα»

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε σήμερα πως η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού πλήττει την άνω αναπνευστική οδό, προκαλώντας ηπιότερα συμπτώματα απ' ό,τι προηγούμενες παραλλαγές.

«Βλέπουμε πως όλο και περισσότερες μελέτες επισημαίνουν ότι η Όμικρον μολύνει το άνω τμήμα του σώματος. Αντίθετα με τις άλλες (παραλλαγές), που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή πνευμονία», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη ο Διευθυντής Εκτάκτων Καταστάσεων του ΠΟΥ Αμπντί Μαχαμούντ, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «καλά νέα».

Ωστόσο πρόσθεσε πως η υψηλή μεταδοτικότητα της Όμικρον σημαίνει ότι θα γίνει κυρίαρχη μέσα σε διάστημα εβδομάδων σε πολλά μέρη, δημιουργώντας μια απειλή σε χώρες στις οποίες υψηλό ποσοστό του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο.

Οι παρατηρήσεις του περί μειωμένων κινδύνων σοβαρής νόσησης συμπίπτουν με άλλα δεδομένα, περιλαμβανομένης μιας μελέτης από τη Νότια Αφρική, η οποία ήταν μία από τις πρώτες χώρες στις οποίες ταυτοποιήθηκε η Όμικρον.

Ωστόσο ο Μαχαμούντ εξέφρασε επίσης μια επιφύλαξη, χαρακτηρίζοντας τη Νότια Αφρική «ξεχωριστή περίπτωση», καθώς μεταξύ άλλων έχει νεαρό πληθυσμό.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ανάγκη για ένα εμβόλιο ειδικά για την Όμικρον, ο Μαχαμούντ δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς κάτι τέτοιο, όμως υπογράμμισε ότι η σχετική απόφαση απαιτεί παγκόσμιο συντονισμό και δεν θα πρέπει να αφεθεί ο εμπορικός τομέας να αποφασίσει μόνος του.

Tags
Back to top button