Τι δήλωσε από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Για «διαστρέβλωση και παραπλάνηση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης» επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, τοποθετούμενη την Κυριακή επί του κρατικού Προϋπολογισμού, στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Το κοινωνικό σκέλος του Προϋπολογισμού είναι αυξημένο κατά 6%», είπε η κυρία Μιχαηλίδου, σημειώνοντας ότι οι προνοιακές δαπάνες αυξάνονται κατά 236 εκατ. ευρώ, «όχι μόνο εκπληρώνοντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι καμία επιδοματική πολιτική δεν καταργείται ή περικόπτεται, αλλά και τη βούλησή μας για πιο διευρυμένη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».
«Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ πως η ΝΔ είναι ο «δήμιος» του κοινωνικού κράτους, διαψεύστηκε, προσθέτοντας ότι οι άμεσες κοινωνικές μεταβιβάσεις αυξάνονται, στη βάση μάλιστα ενός σωστού και προμελετημένου σχεδιασμού, με κριτήρια την αποτελεσματικότερη στόχευση και την αναπτυξιακή διάσταση», ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας.
Μεταξύ άλλων προβλέψεων του Προϋπολογισμού ανέφερε την, για πρώτη φορά, θέσπιση επιδόματος γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ για τις οικογένειες που αποκτούν παιδί, τόσο για τη στήριξη της οικογένειας όσο και της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος «που υποσκελίζεται από την υπογεννητικότητα».
«Ειδικότερα για τα προνοιακά (αναπηρικά) επιδόματα και την «κινδυνολογία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καμία μείωση δεν θα υπάρξει. Πρέπει να καθησυχάσω τους συμπολίτες μας από τα ψεύτικα στοιχεία που δίδει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε η υφυπουργός.
Συγκεκριμένα, είπε ότι «αποτελεί κινδυνολογία ότι από το 2020 θεσπίζουμε λιγότερα προνοιακά επιδόματα: Όντως το 2020 προϋπολογίζονται λιγότερα από το 2019, αλλά το 2019 εμπεριείχε δύο μήνες του 2018, παρατήρησε η κυρία Μιχαηλίδου. «Το 2020«, υπογράμμισε, «προϋπολογίζουμε ακριβώς τα ίδια με το 2019, δηλαδή 740 εκατ. ευρώ».
Για αναλήθειες επέκρινε και την προηγηθείσα ομιλήτρια, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην αναφορά της για τα οικογενειακά επιδόματα.
«Το 2020 θα δοθεί ακριβώς το ίδιο ποσό με 2019, αλλά με μια «καίρια παρέμβαση». Προϋπόθεση λήψης θα είναι η παρακολούθηση από τα παιδιά, των μαθημάτων στα σχολεία», ανέφερε – μεταξύ άλλων – η κυρία Μιχαηλίδου.