Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προβληματισμός στις Ελληνικές Αρχές από το μπαράζ συλλήψεων Τούρκων για κατασκοπεία στον Έβρο

Ανησυχούν ιδιαίτερα αστυνομικές Αρχές και ΕΥΠ τα περιστατικά που καταγράφηκαν στην περιοχή της Ορεστιάδας. 

Όπως αποκαλύπτει η «» έξι Τούρκοι υπήκοοι συνελήφθησαν σε διάστημα 15 ημερών για κατασκοπεία, καθώς είχαν περάσει στο ελληνικό έδαφος και φωτογράφιζαν στρατιωτικά φυλάκια του Έβρου.

Η πρώτη περίπτωση κατασκοπείας σημειώθηκε στις 7 Οκτωβρίου, όταν συνελήφθησαν δύο νεαροί20 και 22 ετών. Οι Τούρκοι, μέσω του ποταμού Έβρου, πέρασαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος και με τα κινητά τους τηλέφωνα κατέγραφαν την είσοδο του στρατιωτικού φυλακίου Δίλοφου.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό της Αστυνομίας, το οπτικό υλικό το έστειλαν σε άγνωστο αριθμό παραληπτών, καθώς και στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

Το Ελληνικό Συμβούλιο ενημέρωσε με email την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, για την παρουσία τους στην παρέβρια περιοχή, και ύστερα από  αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν για κατασκοπεία.

«Από την έρευνα στα κινητά τους τηλέφωνα διαπιστώθηκε να έχουν καταγράψει τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Φυλακίου Διλόφου Έβρου, καθώς και την αποστολή βίντεο σε διάφορους φορείς μέσω εφαρμογών επικοινωνίας», αναφέρει το ενημερωτικό της Αστυνομίας, που συμπληρώνει ότι για την υπόθεση ενημερώθηκε και η ΕΥΠ.

Τα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων μεταφέρθηκαν για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Οι δύο Τούρκοι οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών, με την κατηγορία της κατασκοπείας, και προφυλακίστηκαν.

Το επόμενο επεισόδιο κατασκοπείας σημειώθηκε την Πέμπτη το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Μαρασίων Έβρου.

Τέσσερις νεαροί Τούρκοι πέρασαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος μέσω του ποταμού Έβρου, και με τα κινητά τους τηλέφωνα κατέγραφαν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Φυλακίου Γέφυρας, περιοχής Μαρασίων Έβρου.

Από την έρευνα του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου στα κινητά των συλληφθέντων διαπιστώθηκε η ύπαρξη βίντεο και φωτογραφιών του στρατιωτικού φυλακίου, καθώς και η αποστολή σε άγνωστο αριθμό παραληπτών.

Στις απολογίες τους ανέφεραν πως σκοπός της μαγνητοσκόπησης ήταν ο εντοπισμός τους από τις ελληνικές Αρχές.

Οι τέσσερις Τούρκοι, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου και της κατασκοπείας, οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον ανακριτή.

Καταδιώξεις

Ένα επιπλέον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές δυνάμεις με τους διακινητές στη χερσαία ζώνη, είναι πως οδηγούν επικίνδυνα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι μετανάστες αλλά και οι οδηγοί διερχόμενων οχημάτων. Σε διάστημα δύο ημερών σημειώθηκαν αντίστοιχες καταδιώξεις.

Το πρωί της Τετάρτης σημειώθηκε  κινηματογραφική καταδίωξη για τη σύλληψη δύο νεαρών, 18 και 15 ετών, που εμπλέκονταν σε μεταφορά παράτυπων μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες είναι Ρομά, ενώ μετέφεραν άτομα με καταγωγή από το Αφγανιστάν και το Μαρόκο.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην περιοχή της Θέρμης σημειώθηκε νέα περιπετειώδης καταδίωξη.

Ο οδηγός και πέντε μετανάστες βγήκαν από το αυτοκίνητο και κατάφεραν να διαφύγουν. Εντός του οχήματος εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο παράτυποι μετανάστες, υπήκοοι Συρίας.

Tags
Back to top button