Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Πρόβλεψη μετεωρολόγων σε παγκόσμια κλίμακα: Το 2017 ο πιο παγωμένος χειμώνας των τελευταίων 100 ετών

Όπως φαίνεται η φετινή βαρυχειμωνιά είχε προβλεφθεί εδώ και μήνες και δεν αποτελεί έκπληξη το κύμα ψύχους που σαρώνει και τη χώρα μας.

Μάλιστα κάποιες εκτιμήσεις μιλούσαν για τον πιο κρύο χειμώνα των τελευταίων 100 ετών στην Ευρώπη.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο βρετανοί μετεωρολόγοι μιλούσαν για αρνητικές εξελίξεις στις κυμάνσεις του Βορείου Ατλαντικού και του Αρκτικού Ωκεανού, δύο φυσικά φαινόμενα σχετικά με την ατμοσφαιρική πίεση στις συγκεκριμένες περιοχές. 

Η αρνητική διαφορά πίεσης που δημιουργείται μεταξύ του Κεντρικού Ατλαντικού και του Βόρειου φέρνει παγωμένους ανέμους από το βορρά που επηρεάζουν όλη την δυτική Ευρώπη. Κάτι αντίστοιχο είχε προβλεφθεί και για την Κύμανση του Αρκτικού Ωκεανού, που φέρνει κύματα ψύχους προς την Νότια και Κεντρική Ευρώπη.

O Joe Bastardi, μετεωρολόγος της υπηρεσίας AccuWeather είχε προβλέψει ένα βαρύ χειμώνα που θα φθάσει μέχρι τον Απρίλιο, ενώ το φαινόμενο θα ενισχυθεί από τη μείωση της ηλιακής δραστηριότητας. 

Μαζί του συμφωνούσε η Elena Volosiouk από το μετεωρολογικό κέντρο Fobos.

Το ενδιαφέρον είναι πως για όσους πιστεύουν στα Μερομήνια, μια εμπειρική πρόβλεψη καιρού, την οποία αμφισβητεί η επιστημονική κοινότητα, ο καιρός στην Ελλάδα αυτή την εποχή προβλεπόταν αίθριος χωρίς πολύ κρύο.

Αντίθετα, η επιστημονική πρόβλεψη δικαιώνεται στη γενική εικόνα, έχοντας στη διάθεση της πολύπλοκα και συνεχώς εξελισσόμενα κλιματικά μοντέλα και τεράστιο όγκο παρατηρήσεων.

Tags
Back to top button