Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πρωτοβουλία Μακρόν: Σύσκεψη για το προσφυγικό μεταξύ Γαλλίας - Ελλάδας - Γερμανίας - Ισπανίας - Ιταλίας

Για το προσφυγικό ζήτημα αναμένεται σύσκεψη κορυφής μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας, με πρωτοβουλία βέβαια του Μακρόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των αρχηγών-κρατών θα γίνει στη Μασσαλία, στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν από τη ΔΕΘ.

Σήμερα άλλωστε διεξάγεται Άτυπη Σύνοδος Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βιέννη, με το προσφυγικό να είναι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν. Το "παρών" έδωσε και ο Πάνος Καμμένος. Η πρωτοβουλία Μακρόν έρχεται μετά την πρόθεση της Ιταλίας να εισηγηθεί στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ιδέα να γίνεται εκ περιτροπής υποδοχή στα λιμάνια διαφόρων χωρών των μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της ναυτικής αποστολής Σοφία.

Την ίδια ώρα, η Άγγελα Μέρκελ έχει μεταβεί στην Αφρική. Αφορμή οι προοπτικές ενίσχυσης των οικονομιών της Σενεγάλης, της Γκάνας και της Νιγηρίας αλλά και οι γενικότερες διμερείς σχέσεις. Στο επίκεντρο του ταξιδιού βρίσκεται ωστόσο το προσφυγικό με ζητούμενο την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών από τις εν λόγω χώρες προς την Ευρώπη.

Tags
Back to top button