Προτείνει φτωχοποίηση και φορολογική αφαίμαξη του ελληνική λαού με μείωση του αφορολόγητου των 10.000 ευρώ.
Τη μείωση του αφορολόγητου των 10.000 ευρώ για τους εργαζόμενους, την ενίσχυση των επιχειρηματιών με μείωση ασφαλιστικών εισφορών και το τάϊσμα της αυτοκινητοβιομηχανίας με επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητο προτείνει ο ΟΟΣΑ στη νέα έκθεση για την ελληνική οικονομία. Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός, το μέτρο αντιστοιχεί στο 61% των μέσων ετήσιων μισθολογικών αποδοχών και «είναι ένας από τους λόγους που η Ελλάδα λαμβάνει λιγότερα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων σε σχέση με άλλες χώρες, αν και έχει υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές πάνω από το αφορολόγητο».
Τελικά παραδέχθηκε ο Ερντογάν πως αυτός κρύβεται πίσω από τους Τζιχαντιστές! "Στόχος στη Συρία είναι η Δαμασκός"
Αφού στα γενικά συμπεράσματα έκρινε ότι «η ελληνική οικονομία άντεξε ικανοποιητικά τις πρόσφατες οικονομικές κρίσεις», στις επί μέρους παρατηρήσεις χτυπάει καμπανάκι για πιθανούς κινδύνους: τυχόν κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων, την πιθανότητα ο πληθωρισμός να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και οι οικονομικές δυσκολίες να διαρκέσουν περισσότερο από το αναμενόμενο. Διευκρινίζει βεβαίως ότι ενώ η αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές παραμένει ισχυρή, το ισοζύγιο των κινδύνων βαίνει πτωτικό.
Παράλληλα, στην έκθεση καταγράφεται μεταξύ άλλων ότι «η φορολογική επιβάρυνση της εργασίας παραμένει υψηλή, κυρίως όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές», προσθέτοντας ότι μία περαιτέρω μείωσή θα μπορούσε να αυξήσει την απασχόληση, μειώνοντας παράλληλα τα κίνητρα για αυτοαπασχόληση.
Ειδικά για την φορολογία, ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός ζητάει «μετατόπιση της φορολογικής δομής προς πιο φιλικούς προς την ανάπτυξη φόρους» και «διεύρυνση της φορολογικής βάσης». Κάνοντας σαφές τι εννοεί, προτείνει να περιοριστούν οι εναπομείναντες «χαμηλοί» συντελεστές ΦΠΑ και οι όποιες εκπτώσεις έχουν απομείνει στον φόρο εισοδήματος.
Σε ένα ρεσιτάλ κυνισμού, αντάξιου των συμφερόντων που υπηρετούν αυτού του είδους οι οργανισμοί, τονίζει ότι «η Ελλάδα έχει περιθώριο να αυξήσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης» στον καπνό και «σε τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι», καθώς «η φορολόγηση του καπνού και των ανθυγιεινών τροφίμων θα μπορούσε να προσανατολίσει τους ανθρώπους σε πιο υγιεινές συμπεριφορές και να αυξήσει τα έσοδα για την αντιμετώπιση των δαπανών υγείας»!
Συστήνει «να μετριαστεί ο αντίκτυπος των συνεχιζόμενων αυξήσεων στο εργασιακό κόστος γύρω από τον κατώτατο μισθό», μέσω της εισαγωγής «παροχών εργασίας» και της «μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης για τους χαμηλόμισθους εργαζομένους».
Έρχεται δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη - Σοκ στις τιμές του φυσικού αερίου
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν, καυχιόταν για την «υπεραπόδοση» των φόρων, αναφέροντας ότι η χώρα βρίσκεται σε κάλο δρόμο για την «εναρμόνιση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο» και «αυξάνει την παραγωγική της δυνατότητα».
Μεταξύ των προτάσεων του ΟΟΣΑ περιλαμβάνονται:
- Μείωση της φορολογίας για τους χαμηλόμισθους με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, παράλληλα με τη μείωση του αφορολόγητου.
- Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα τσιγάρα και την επιβολή ΕΦΚ σε τρόφιμα πλούσια σε λίπη, ζάχαρη και αλάτι, τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία.
- Η μεταρρύθμιση των επιδομάτων ανεργίας, ώστε να συνδέονται αυτά με τις αποδοχές στο παρελθόν και να αυξηθεί η διάρκειά τους με βάση το ιστορικό καταβολής εισφορών, βελτιώνοντας παράλληλα τα κίνητρα για εργασίας
- Ενοποίηση των διαφόρων προγραμμάτων στήριξης για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και απλοποίηση των όρων επιλεξιμότητας
- Η χρηματοδότηση νέων επιδοτήσεων για ηλεκτρικά οχήματα με την αύξηση του ΕΦΚ στo ντίζελ
- Η γρήγορη υλοποίηση του one stop shop για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η αναθεώρηση των διαδικασιών για περιβαλλοντικές άδειες.