Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πρόστιμο €775 εκατ. από τις ολλανδικές αρχές στην ING για ξέπλυμα χρήματος

Οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ήλθαν σε διακανονισμό μιας υπόθεσης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με την τράπεζα ING Groep, έναντι 775 εκατ. ευρώ (900 εκατ. δολαρίων).

Οι εισαγγελικές αρχές δήλωσαν πως η ING κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας της χώρας σχετικά με την πρόληψη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας "δομικά και για χρόνια", διότι δεν απέτρεψε λογαριασμοί πελατών της να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα χρήματος, την περίοδο 2010-2016.

«Αποτέλεσμα ήταν ότι οι πελάτες της για χρόνια είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην ING για εγκληματικές δραστηριότητες, σχεδόν ανενόχλητοι», αναφέρει η ανακοίνωση των αρχών.

Επίσης, σημειώνεται ότι «η ING θα έπρεπε να είχε εντοπίσει ότι τα χρήματα που εισέρρεαν στους λογαριασμούς αυτούς, πιθανώς θα προερχόταν από εγκληματικές δραστηριότητες».

Η ING δήλωσε πως λυπάται βαθιά για τα όσα έγιναν. 

«Η μη τήρηση των απαιτούμενων προτύπων είναι απαράδεκτη και η ING αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη», αναφέρει.
«Αν και οι τακτικές μας και οι διαδικασίες στην Ολλανδία είχαν ως αποτέλεσμα να τερματίσουν τις σχέσεις μας με χιλιάδες πελάτες, αυτό δεν ήταν αρκετό».

Tags
Back to top button