Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Προσοχή: Διαγράψτε αυτή την εφαρμογή αν έχετε τηλέφωνο Android

Σε πραγματική επιδημία τείνουν να μετατραπούν οι εφαρμογές για συσκευές Android που μέσα τους κρύβουν κακόβουλο λογισμικό και στη συνέχεια ταλαιπωρούν τους χρήστες με ενοχλητικές διαφημίσεις, υποκλοπές προσωπικών δεδομένων, παράνομες συνδρομές σε διάφορες υπηρεσίες και άλλα χειρότερα.

Σύμφωνα με την εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Upstream, μέσα στο α' τρίμηνο του 2020 διπλασιάστηκαν οι εφαρμογές για τηλέφωνα Android που χαρακτηρίζονται ως "κακόβουλες". Ακόμα χειρότερα, μια εφαρμογή που είχε χαρακτηριστεί από την εταιρεία ως "ύποπτη" ήδη βρίσκεται εγκατεστημένη σε περισσότερες από 40 εκατομμύρια συσκευές.

Κι όλα αυτά, παρά τις προσπάθειες της Google να ελέγξει κάθε μία από τις εκατομμύρια εφαρμογές που βρίσκονται στο Play Store, καθώς πλέον οι κυβερνοαπατεώνες χρησιμοποιούν εξαιρετικά επιτιδευμένες μεθόδους για να συγκαλύπτουν το έργο τους.

Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται χειρότερα αν κάποιος κατεβάζει εφαρμογές από "καταστήματα" εκτός του Play Store, όπως έγινε και με την εφαρμογή για βίντεο SnapTube, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν βίντεο από το Facebook και το YouTube και να τα αποθηκεύουν στη συσκευή τους.

Βολικό, θα πει κάποιος, όμως την ίδια ώρα που η εφαρμογή κατέβαζε τα βίντεο, στο παρασκήνιο παρήγαγε τηλέφωνα και SMS υψηλού κόστους, χωρίς οι χρήστες να ξέρουν τι γίνεται, προκαλώντας ζημιά ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Upstream ανακοίνωσε ότι μπλόκαρε 32 εκατομμύρια παράνομες συναλλαγές που έκανε η εφαρμογή στο διάστημα από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο του 2020, ο οποίες περιλάμβαναν ψευδείς διαφημίσεις, παράτυπες χρεώσεις και συνδρομές και διάφορά άλλα.

Στην ουσία η Upstream καλεί τους χρήστες να διαγράψουν άμεσα την εφαρμογή από τις συσκευές τους και να αποφεύγουν να κατεβάζουν εφαρμογές από άγνωστα "καταστήματα".

.

Tags
Back to top button