Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Προς πτώση η τιμή του ελαιολάδου - Προβληματισμός στη Λακωνία

Ο Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων, που παραδοσιακά ηγείται της δημοπρασίας ελαιολάδου στη χώρα, σημείωσε σημαντική επιτυχία στην πρώτη δημοπρασία της χρονιάς στις 5 Οκτωβρίου. Με την τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου να αγγίζει τα 10,20 ευρώ ανά κιλό, οι προσδοκίες για τους παραγωγούς ήταν υψηλές.

Ωστόσο, η δεύτερη δημοπρασία στις 19 Οκτωβρίου δεν έφερε τα ίδια αποτελέσματα. Η προσφορά των 8,1 ευρώ ανά κιλό δεν κρίθηκε ικανοποιητική, οδηγώντας σε άγονη δημοπρασία. Αυτή η εξέλιξη, όπως παρατηρούν ειδικοί της αγοράς, αποτελεί το πρώτο σημάδι μιας πιο γενικευμένης τάσης πτώσης των τιμών παραγωγού, μετά τα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ετών.

Αυτή η μετάβαση σε χαμηλότερες τιμές έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την αγορά, με την ποικιλία Αθηνοελιάς να θεωρείται εξαιρετικά εκλεκτή και να απολαμβάνει υψηλές τιμές κατά το παρελθόν.

Οι παραγωγοί εκφράζουν την ανησυχία τους για το πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές στο επόμενο διάστημα, ενώ η προσδοκία για πιο φιλικές προς τον καταναλωτή τιμές ανοίγει νέους δρόμους στην αγορά.

Tags
Back to top button