Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πρόκληση Τούρκων με τον Σκεντέρμπεη-Τουρκικά drone-kamikaze Kemankes στην Αλβανία για αποστολές ασύμμετρου πολέμου στα Βαλκάνια;

Τον Μάρτιο του 2024, η Τουρκία δώρισε στην Αλβανία μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, τα οποία μεταδίδουν

 Χθες ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε την δωρεάν προμήθεια στον αλβανικό στρατό done-kamikaze.

Πιθανόν πρόκειται για το μη επανδρωμένο όχημα μιας χρήσης  Kemankes, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει υψηλή ακρίβεια και ευελιξία στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.


Το τουρκικό μη επανδρωμένο εναέριο

Πρόκειται για ένα μικρών διαστάσεων drone που μπορεί να μεταφέρει εκρηκτικά και να κατευθυνθεί αυτόνομα ή τηλεκατευθυνόμενο προς τον στόχο του, προσφέροντας στρατηγικό πλεονέκτημα σε αποστολές ακριβείας.

Μάλιστα τον Ιούνιο του 2023, ένα Bayraktar TB2, το οποίο απογειώθηκε από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Δοκιμών Πτήσεων Bay Kar στην Κεσσάνη για να πραγματοποιήσει τη δοκιμή βολής, έπληξε τον  προκαθορισμένο στόχο  εκτοξεύοντας τον KEMANKEŞ από απόσταση 20 χιλιομέτρων.

Ο μίνι έξυπνος πύραυλος Κρουζ, που ταξίδεψε με μεγάλη ταχύτητα με τον εθνικά αναπτυγμένο κινητήρα του, έφτασε στην καθορισμένη περιοχή και ολοκλήρωσε την αποστολή του, πλήττοντας τον στόχο.

Το KEMANKES, ο εθνικός και πρωτότυπος μίνι ευφυής πύραυλος κρουζ που αναπτύχθηκε από την Baykar για χρήση κατά στρατηγικών στόχων, εκτέθηκε δημόσια για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο Atatürk μεταξύ 27 Απριλίου και 1 Μαΐου ως μέρος του TEKNOFEST 2023.

Ο εν λόγω πύραυλος πήρε το όνομά του από τους Οθωμανούς  τοξότες, που χτυπούσαν τον στόχο  τους με μεγάλη ακρίβεια ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Αυξάνεται η ισχύς πυρός των τουρκικών UAV

O  KEMANKES θα μπορεί να φέρεται από  τα Bayraktar AKINCI TİHA, Bayraktar TB2 SİHA και Bayraktar TB3 SİHA, τα οποία η Baykar ανέπτυξε σε εθνικό και αρχικό επίπεδο.

Ο μίνι έξυπνος πύραυλος κρουζ, που μπορεί να μείνει στον αέρα για περίπου 1 ώρα, θα μπορεί να κινείται γρήγορα χάρη στον αεριωθούμενο κινητήρα του και θα μπορεί να πλήξει με  αποτελεσματικότηταεπικίνδυνους στόχους πίσω από την εχθρική γραμμή.

Αν λέμε αυτό το μη επανδρωμένο όχημα μιας χρήσης δοθεί στην Αλβανία, θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, κάτι όπως φαίνεται επιδιώκει σθεναρά η Άγκυρα.  

Ο Τούρκος αρχιμουφτής έκανε δέηση για τους αποθανόντες Τούρκους στρατιώτες που σκότωσε ο ήρωας της Αλβανίας Γ.Σκεντέρμπεης

Την Πέμπτη κατά την διάρκεια των εγκαινίων στα Τίρανα του  μεγάλου τζαμιού Namazgja, το οποίο θα εξυπηρετεί τους μουσουλμάνους είχαμε

Παρόντες στα εγκαίνια του τζαμιού ήταν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκπρόσωποι του αλβανικού και του τουρκικού θρησκευτικού κλήρου.

Μετά τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Ε. Ράμα και του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ο Αρχιμουφτής Αλί Ερμπάς πραγματοποίησε προσευχή για όλους τους μουσουλμάνους πιστούς στην Αλβανία και σε όλο τον κόσμο.

Απαγγέλοντας τα λόγια του Κορανίου, ο Ερμπάς προσευχήθηκε επίσης για τις ψυχές των Οθωμανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πολέμων στην Αλβανία, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο έπεσαν μάρτυρες για να φέρουν το Ισλάμ στην Αλβανία.

Μιλάμε για τους Οθωμανούς στρατιώτες που εξόντωσε ο σημερινός ήρωας της Αλβανίας Γεώργιος Σκεντέρμπεης, ο οποίος για την ιστορία, ήταν ελληνικής καταγωγής, αφού ο πατέρας του ήταν Άρχοντας από την Καστοριά και η μητέρα του από την Σερβία.

Το πως έγινε “ Αλβανός” ήρωας αυτός ο μεγάλος στρατιωτικός ηγέτης, αυτό μια άλλη αλβανικού τύπου ιστορία.

Ο Αλβανός βουλευτής Τέντι Μπλούσιν, γενικός γραμματέας του κόμματος  PL, καλεσμένος σε βραδυνή εκπομπή «Quo Vadis» στο κανάλι Vizion Plus, ανέφερε "ότι αυτή η προσευχή του Τούρκου Αρχιμουφτή είναι προκλητική".

Όσο για τον πρόεδρο του κόμματος «Lëvizja Bashke», Arlin Qori, τα λόγια του Τούρκου Αρχιμουφτή θεωρούνται άκρως προβληματικά.

Σύμφωνα με δήλωσή του Αλβανού πολιτκού, το Ισλάμ ήρθε μέσω της βίας στην Αλβανία.

Βουλευτής Τέντι Μλούσι: Προκλητικό όλα αυτά για ένα έθνος, στο οποίο  ο Γεώργιος Καστριώτης Σκεντενρμπέης έχει μια φιγούρα που θα συνεχίσει να ζει ακόμα και όταν εμείς φύγουμε.Οι Οθωμανοί δεν έχουν καμία σχέση με το τουρκικό κράτος και είναι ξεχωριστά πράγματα”, τόνισε ο ίδιος.

Ποιος ήταν όμως ο Σκεντέρμπεης και τι σχέση έχει με την μωαμεθανική Αλβανία; Το πραγματικό του όνομα είναι Γεώργιος Καστριώτης. Γεννήθηκε το 1404 στην Ήπειρο-δεν υπήρχε καμιά Αλβανία τότε-από χριστιανούς γονείς.

Τον Ιωάννη Καστριώτη και την Σερβίδα Βαϊσάβα. Από αρχοντική γενιά, ο πατέρας του αναγκάστηκε, όταν η περιοχή του έπεσε στα χέρια των Τούρκων, να παραδώσει τους γιους του ως ομήρους στην Αδριανούπολη.

Εκεί εξισλαμίστηκαν βιαίως και μετέπειτα δολοφονήθηκαν, πλην του Γεωργίου «όστις διακρινόμενος διά το ανδρικόν του κάλλος, την ευχέρειαν του λόγου και την περί τα πολεμικά δεξιότητα, είλκυσε την εκτίμηση του σουλτάνου Μουράτ Β΄, ο οποίος ανέθεσεν εις τούτον την αρχηγίαν σώματος εκ 5000 ιππέων, προσονομάσας τούτον Σκεντέρμπεην…». (Λεξικό του «Ηλίου», τομ. 16, σελ. 1066). Και βέβαια τον ονόμασε Αλέξανδρο (Ισκεντέρ), γιατί ήταν ελληνικής καταγωγής.

Tags
Back to top button