Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πρόκληση παραμονή 25ης Μαρτίου-”Όνειρο μας να γίνει Τζαμί η Αγία Σοφία”-Γιατί ο Ερντογάν ήθελε να ανοίξει για το Ραμαζάνι το Φετιχέ Τζαμί στην Αθήνα

Εθνικιστές και ακραίοι Ισλαμιστές είναι η κάστα των πολιτικών που κυβερνά την Τουρκία εδώ και 21 χρόνια, με την Δύση να την “χαϊδεύει” συστηματικά, με αποτέλεσμα να ονειρεύονται ο Ερντογάν και η παρέα του Οθωμανικά Μεγαλεία.

Το θράσος της κυβέρνησης του Ερντογάν με το Φετιγέ Τζαμί         

Ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με πληροφορίες τουστο ΒΗΜΑ, είχε βάλει για τα καλά στο μάτι  δύο πράγματα :

Πρώτον, “να μην χτιστεί το Ισλαμικό Τέμενος στον Βοτανικό, κάτι που έγινε τελικά με έξοδα της ελληνικής πολιτείας.

Δεύτερον, να ανοίξει το Φετιχέ Τζαμί, στην Αθήνα, με τον θρύλο να λέει ότι αυτό Τέμενος κτίστηκε για να εορτασθεί η κατάκτηση των Αθηνών από τους Τούρκους, ( η πόλη παραδόθηκε αμαχητί).

Τίποτε από όλα αυτά που επιδίωξε ο νέος Σουλτάνος της Τουρκίας δεν έλαβε χώρα εκνευρίζοντας τον ίδιο στον ύψιστο βαθμό.

Το αποκαλούμενο Φετιχέ τζαμί στην Πλάκα έχει ανακαινιστεί από το υπουργείο Πολιτισμού και λειτουργεί ως μουσείο.

Το σχέδιο των Τούρκων είναι φυσικά να ενεργοποιηθούν όλα τα Οθωμανικά Τζαμιά στην Ελλάδα, λόγω των χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών, εγείροντας οι ίδιοι “ κυριαρχία επί αυτών” εντός ελληνικής επικράτειας.
Αυτό το σχέδιο επιδιώκει το καθεστώς Ερντογάν εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

Ερντογάν: Πραγματοποιήσαμε το επί 80 χρόνια όνειρο του έθνους μας και ξανανοίξαμε την Αγία Σοφία για λατρεία στον Αλλάχ

Ο Τούρκος μίλησε για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, ενώ για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας ως Τζαμί ανέφερε ότι υλοποιήθηκε ένα όνειρο 80 χρόνων.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του αφού τραγούδησε το γνωστό τραγούδι «Τον αγαπώ» στην συνέχεια απήγγειλε στα αραβικά το απόσπασμα του Κορανίου το οποίο αναφέρεται στην Άλωση: «Ο Προφήτης μας προέβλεψε την κατάκτησή της, λέγοντας πως η Κωνσταντινούπολη σίγουρα θα κατακτηθεί. Τι υπέροχος στρατός θα είναι αυτός ο στρατός, τι υπέροχος διοικητής θα είναι αυτός ο κατακτητής».

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε την Κωνσταντινούπολη την «Κόκκινη Μηλιά», που ο ιδρυτής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Οσμάν, κληροδότησε στα παιδιά του λέγοντας «πάρτε την Κωνσταντινούπολη, κάντε την ένα ροδόκηπο». «Αυτή είναι η Κωνσταντινούπολη, που έκανε τον Μωάμεθ τον Πορθητή έναν από τους μεγαλύτερους ηγεμόνες που έχει δει ποτέ ο κόσμος ως πορθητής σε ηλικία 21 ετών» είπε επίσης, προσθέτοντας: «Αυτή είναι η Κωνσταντινούπολη, η οποία είναι ένας θησαυρός που έχει μετατραπεί σε έργο τέχνης σαν να έχει κεντηθεί από τη Ρώμη στο Βυζάντιο, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην περίοδο της Δημοκρατίας».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε κάνοντας αναφορά στη μετατροπή τη Αγίας Σοφίας σε τζαμί:

Πραγματοποιήσαμε το επί 80 χρόνια όνειρο του έθνους μας και ξανανοίξαμε την Αγία Σοφία για λατρεία, δόξα στον Αλλάχ. Σήμερα, σύμφωνα με τη θέληση του σουλτάνου Μωάμεθ, το κάλεσμα για προσευχή ακούγεται πέντε φορές την ημέρα από τους μιναρέδες του τζαμιού της Αγίας Σοφίας και χαντίθ, τακμπίρ, σαλαβάτ και απαγγελίες του Κορανίου κοσμούν τους θόλους του».

Ο πεινασμένος για νεο-Οθωμανικά μεγαλεία ονειρεύεται καρβέλια, (Ερντογάν). 

Tags
Back to top button