![Προειδοποιήσεις ΕΕ στην Βουλγαρία παρά την πτώση των κρουσμάτων: «Προσέξτε λόγω χαμηλού εμβολιασμού για νέα παραλλαγή»!](https://news-on.net/images/posts/November 2021/proeidopoiiseis-ee-stin-boylgharia-para-tin-ptwsi-ton-kroysmaton-.webp?cfd24a6b2af1f88e80ebe43ace1728dd)
Σε περίεργες προειδοποιήσεις - απειλές προέβη σήμερα ο αρμόδιος για την ανάπτυξη της στρατηγικής εμβολιασμού της ΕΕ έναντι της Βουλγαρίας, μια χώρα με πολύ χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού ( ο κόσμος παραμένει σκεπτικός), αν παρουσιάζει πολύ χαμηλότερα κρούσματα σε σχέση με άλλες λέγοντάς της ότι θα πρέπει να "προσέχει για να μην δημιουργήσουν κάποια βουλγαρική παραλλαγή του κορωνοϊού"!
Λιγότερο από το 30% του ενήλικου πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου στη Βουλγαρία.
Η Βουλγαρία πρέπει να επιταχύνει τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού προκειμένου να περιορίσει τους υγειονομικούς κινδύνους για τους πολίτες της και για άλλες χώρες, ανακοίνωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ αρμόδιος για την ανάπτυξη της στρατηγικής εμβολιασμού Τιερί Μπρετόν.
«Ο πρώτος κίνδυνος είναι ασφαλώς για τον βουλγαρικό λαό, αλλά επίσης (υπάρχει κίνδυνος) να δημιουργηθεί μια νέα παραλλαγή, που θα είναι περισσότερο ανθεκτική από τις άλλες», δήλωσε ο Μπρετόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σόφια.
«Δεν θέλω να μιλάμε για μια εν δυνάμει βουλγαρική παραλλαγή κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Και εάν δεν κάνουμε τίποτα, μπορεί να δούμε ένα βουλγαρικό παραλλαγμένο στέλεχος γιατί υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που δεν έχει εμβολιαστεί», πρόσθεσε.
Σήμερα, η Βουλγαρία ανέφερε 2.785 νέες λοιμώξεις, λιγότερες από μια κορύφωση των κρουσμάτων τον Οκτώβριο και 155 νέους θανάτους. Η πανδημία έχει σκοτώσει 26.985 ανθρώπους μέχρι τώρα στη χώρα των 7 εκατομμυρίων κατοίκων.
Σχεδόν 22.000 δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας το σύνολο σε πάνω από 3,1 εκατομμύριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Ωστόσο πολλοί Βούλγαροι παραμένουν σκεπτικιστές απέναντι στο εμβόλιο εν μέσω μιας εδραιωμένης δυσπιστίας στους κρατικούς θεσμούς, της παραπληροφόρησης και αντιφατικών μηνυμάτων από πολιτικούς και ειδικούς μέσα σε ένα κλίμα παρατεταμένης πολιτικής κρίσης.
Τον Οκτώβριο, η προσωρινή κυβέρνηση εισήγαγε το υποχρεωτικό υγειονομικό πάσο για πολλούς εσωτερικούς χώρους με στόχο να ενθαρρύνει τους εμβολιασμούς.