Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πρόεδρος Σερβίας: «Δεν παίζω με δημοψηφίσματα - Αρνητικό παράδειγμα αυτό που έγινε στα Σκόπια»

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση για το Κοσσυφοπέδιο εάν δεν γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία του λαού, υποδεικνύοντας, μάλιστα, ως αρνητικό παράδειγμα το δημοψήφισμα που έγινε στα Σκόπια στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το είπα εκατό φορές. Δεν παίζω όπως η «Μακεδονία» με συμβουλευτικά δημοψηφίσματα, τα οποία  πάντα έχουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ψηφίζονται στο Κοινοβούλιο. Νομίζω, ωστόσο, ότι είναι μια καλή συμφωνία με την Ελλάδα και για αυτό τους συγχαίρω, αλλά με τον τρόπο που έγινε δεν θα το έκανα ποτέ», είπε ο Βούτσιτς στη σερβική τηλεόραση Hepi.

Ξεκαθαρίζοντας τη θέση του, ο επικεφαλής του Σερβικού κράτους, πρόσθεσε ότι όταν το δημοψήφισμα αποτυχαίνει, το μόνο που μπορεί να κάνει αυτός που έχασε είναι να πάει στο σπίτι του.

«Εάν γινόταν δημοψήφισμα στη Σερβία (για το Κοσσυφοπέδιο), και είχαμε πάρει το 49%, ενώ η άλλη πλευρά το 51%,  θα έπρεπε να παραιτηθώ και να πω ότι το δημοψήφισμα  σύμφωνα με το Σύνταγμα ήταν αρνητικό, αφού οι πολίτες αποφάσισαν διαφορετικά. 

Αυτός θα ήταν ο επίλογος- επειδή οι ηγέτες πρέπει να σέβονται τους πολίτες», είπε.

Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι οι λαοί είναι οι φορείς της ανώτατης κυριαρχίας και δεν μπορεί να πάει κάποιος εναντίον του λαού (όταν υπάρχει δημοκρατία).

Tags
Back to top button