Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πρόεδρος Ελβετίας: «Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να είναι η χώρα μας τόσο βαρετή»

O πρόεδρος της Ελβετίας, αστειευόμενος σε γεύμα με ξένους ανταποκριτές. είπε οτι «σε εποχές αβεβαιότητας, με το Βrexit και τον Ντόναλντ Τραμπ, το να είναι κάποιος βαρετός είναι καλό».

Σε μία έρευνα για τις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής, το BBC χαρακτήρισε τη Ζυρίχη βαρετή και τη Γενεύη θανάσιμα πληκτική. «Εννοείται πως ξέρετε καλύτερα την Ελβετία. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να είμαστε τόσο βαρετοί», αστειεύτηκε ο Αλέν Μπερσέτ. «Αυτού του είδους η κριτική ακούγεται σαν... μουσική στα αυτιά μας. Το βαρετό μπορεί να είναι καλό», συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα.

Ο Μπερσέτ παραδέχθηκε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας του μπορεί να είναι δυσνόητο για τους ξένους. «Ενας πρόεδρος που δεν μπορεί να πάρει μόνος του αποφάσεις και που έχει θητεία μόνο ένα χρόνο; Εντάξει, για κάποιους από εσάς μπορεί πράγματι να ακούγεται ως καλή ιδέα», είπε ο Μπερσέτ, ο οποίος είναι μετά βίας γνωστός ακόμη και στην Ελβετία, χάρη στο σύστημα στο οποίο στην προεδρία εναλλάσσονται οι υπουργοί.

Οι Ελβετοί πολίτες ψηφίζουν σχεδόν για τα πάντα, παραδέχθηκε, σημειώνοντας ότι έχουν προγραμματιστεί 64 δημοψηφίσματα και εκλογές έως το 2034. «Προφανώς, υπάρχουν χώρες στις οποίες μόνο ένα δημοψήφισμα είναι αρκετό για να φέρει χρόνια αβεβαιότητας και χάους. Ευτυχώς, εμείς στην Ελβετία έχουμε ήδη ξεκαθαρίσει τις σχέσεις μας με την ΕΕ», συμπλήρωσε ο Μπερσέτ, σύμφωνα με το Reuters.

Tags
Back to top button