Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας: Αποκάλεσε «νέο Χίτλερ της Μέσης Ανατολής» τον πνευματικό ηγέτη του Ιράν

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του πρίγκιπας διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, που αποκάλεσε τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν «τον νέο Χίτλερ της Μέσης Ανατολής» σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times.

Ο Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν, που είναι και υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, επεσήμανε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η επέκταση της Ισλαμικής Δημοκρατίας υπό τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Όμως μάθαμε από την Ευρώπη ότι ο κατευνασμός δεν λειτουργεί. Δεν θέλουμε έναν νέο Χίτλερ στο Ιράν για να επαναλάβει όσα συνέβησαν στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε. 
Η ένταση μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας οξύνθηκε τον Νοέμβριο όταν ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Σάαντ Χαρίρι, που στηρίζεται από το Ριάντ, παραιτήθηκε μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος από τη σαουδαραβική πρωτεύουσα, καταγγέλλοντας την επιρροή του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ στη χώρα του και απειλές κατά της ζωής του.

Η Χεζμπολάχ χαρακτήρισε την κίνηση του Χαρίρι κήρυξη πολέμου που υποκινήθηκε από τις σαουδαραβικές αρχές, κάτι που αρνήθηκαν.Έκτοτε ο Χαρίρι ανέστειλε την παραίτησή του. Εξάλλου στη διάρκεια των δυόμιση ετών που επεμβαίνει στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι, η Σαουδική Αραβία έχει εξαπολύσει χιλιάδες αεροπορικά πλήγματα. Ο Σάλμαν δήλωσε στους Times ότι ο πόλεμος στη χώρα αυτή εξελίσσεται καλά για το Ριάντ και ότι ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός ελέγχει το 85% της Υεμένης. Ωστόσο οι Χούτι εξακολουθούν να ελέγχουν τα βασικά αστικά κέντρα παρά την επέμβαση του αραβικού συνασπισμού, που λαμβάνει πληροφορίες και καύσιμα για τα αεροσκάφη του από τις ΗΠΑ.

Tags
Back to top button