Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πού πάνε τελικά τα αεροπλάνα όταν «πεθαίνουν»; -Τα νεκροταφεία των αεροσκαφών (pics &vid)

Οι αεροπορικές εταιρείες θέλουν τα αεροπλάνα τους να είναι τεχνολογικά αναβαθμισμένα και να σπαταλούν λιγότερα καύσιμα, όσο αυτό είναι εφικτό.

Αποτέλεσμα, λοιπόν, είναι όλο και περισσότερα αεροσκάφη να αποσύρονται και τη θέση τους να παίρνουν πιο μοντέρνα, με νέα τεχνολογία αεροπλάνα.

Το ερώτημα εδώ είναι «πού πάνε τελικά τα αεροπλάνα όταν “πεθαίνουν”».

Ανά τον κόσμο υπάρχουν δεκάδες εγκαταστάσεις που «φιλοξενούν» τα αεροσκάφη που αποσύρθηκαν. Εκεί, είτε παραμένουν ανέπαφα, είτε αποσυναρμολογούνται με τα κομμάτια τους να ξαναχρησιμοποιούνται ή να πωλούνται.

Το πρώτο «νεκροταφείο» αεροσκαφών δημιουργήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο στρατός βρέθηκε να έχει ένα παραπανίσια αεροσκάφη.

Η μεγαλύτερη εγκατάσταση είναι το 309 Aerospace Maintenance and Regeneration Group στην βάση Davis-Monthan στην Αριζόνα. Τουλάχιστον, 5.000 αεροσκάφη έχουν αφεθεί να σκουριάσουν, καλύπτοντας περίπου 10.000 τ.μ..

Ολα τα στρατιωτικά αεροσκάφη που φτάνουν εκεί, πλένονται, αδειάζονται από καύσιμα, ενώ αφαιρούνται και οι εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Το Mojave Air και το Space Port της Καλιφόρνια είναι κάποια νεκροταφεία. Πολλά Boeing και Airbus βρίσκονται μέσα στην άμμο.

Ορισμένα νεκροταφεία αεροσκαφών είναι το Pinal Airpark στην Αριζόνα, το Roswell International Air Center, το Alice Springs Airport, το Nothern Teritory στην Αυστραλία, το Manas International Airport στο Κιργιστάν και το Teruel Airport στην Ισπανία.

Tags
Back to top button