Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Πού πάμε;» αναρωτιέται ο VHILS (σε δύο εκθέσεις του)

Γλυπτά, από τον VHILS. Τον ξέραμε ως παγκοσμίου φήμης «γκραφιτά», τώρα κάνει δύο εκθέσεις στο Παρίσι με γλυπτά. «Αστικά θραύσματα» η μία (στο Le Centqautre-Paris), «Ερείπια» η άλλη (στην γκαλερί Magda Danysz). Στοχασμοί πάνω στη διαδραστική σχέση των ανθρώπων και του πού μένουν.

Η δουλειά του που παρουσιάζεται στις δύο εκθέσεις «εστιάζει στο να γεννήσει ερωτήματα σε σχέση με το κυρίαρχο μοντέλο της παγκοσμιοποιημένης ανάπτυξης και τη φύση των σύγχρονων αστικών κοινωνιών» δηλώνει ο Αλεξάντρε Φάρτου, γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο VHILS.

Αν και ο Πορτογάλος καλλιτέχνης δρόμου παραδέχεται ότι οι διαδικασίες παγκοσμιοποίησης μπορεί να είναι ευεργετικές, υποστηρίζει ότι «υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά σ' αυτές». «Επειδή πάνω από το μισό του πληθυσμού του πλανήτη είναι πια συγκεντρωμένο σε αστικά περιβάλλοντα, μας έχουν "πουλήσει" αυτό το ουτοπιστικό ντελίριο ότι ένας ασταμάτητος κύκλος ανάπτυξης, παραγωγής και κατανάλωσης είναι μια παγκόσμια μαγική φόρμουλα» δηλώνει, στο Designboom, ο VHILS.

Tags
Back to top button