Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πότε το μπέικον μπορεί να είναι επικίνδυνο - Τι ισχύει για την αλλαγή χρώματος

Οι λάτρεις του θα έχουν παρατηρήσει πως κάποιες φορές το μπέικον εμφανίζει μια «πράσινη» γυαλάδα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ladbible.com, η πράσινη απόχρωση που ενδέχεται να εμφανιστεί, οφείλεται στη διαδικασία συντήρησης του μπέικον, γι' αυτό τις περισσότερες φορές η αλλαγή στο χρώμα είναι αρκετά φυσιολογική.

Ωστόσο, αν θέλετε να βεβαιωθείτε για το αν πράγματι έχει χαλάσει - εκτός του να ελέγξετε πρώτα απ' όλα την ημερομηνία λήξης στο πακέτο - θα πρέπει να το μυρίσετε.

Αν η μυρωδιά είναι ξινή ή η υφή και η αίσθηση είναι γλοιώδης, μάλλον το μπέικον δεν είναι βρώσιμο.

Διατροφή: Πώς η ώρα που ξυπνάμε μπορεί να επηρεάσει την... πείνα μας όλη την ημέρα

Το να βλέπετε κάποια πράσινη απόχρωση στο μπέικον, από μόνο του δεν είναι σοβαρός λόγος ανησυχίας, αλλά η δυσοσμία και η γλοιώδης υφή σε συνδυασμό με μια αλλαγή στην εμφάνιση, θα πρέπει να σας προβληματίσουν ιδιαιτέρως.

Κατά κανόνα, το μπέικον έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής. Αυτό οφείλεται στην διαδικασία παραγωγής του, καθώς βυθίζεται σε άλμη με αλάτι και μια χημική ουσία που ονομάζεται νιτρικό. Μπορεί να διατηρηθεί κλειστό σε συσκευασία για μερικές εβδομάδες στο ψυγείο και έως και οκτώ μήνες στην κατάψυξη, αλλά με το άνοιγμα του πακέτου, δεν διατηρείται παρά μόνο λίγες ημέρες στο ψυγείο. 

Σύμφωνα με τους κρεοπώλες υπάρχουν δύο είδη ωρίμανσης. Η ξηρή σκλήρυνση είναι η παραδοσιακή μέθοδος, η οποία περιλαμβάνει το τρίψιμο του χοιρινού με αλάτι, καρυκεύματα και νιτρικά άλατα. Στη συνέχεια αφήνεται να ωριμάσει για μια εβδομάδα, πριν ξεπλυθεί και συνήθως τοποθετηθεί σε καπνιστή ή αφήνεται να στεγνώσει σε φούρνο.

Η άλλη μέθοδος είναι η υγρή σκλήρυνση. «Επειδή η υγρή σκλήρυνση είναι πολύ πιο γρήγορη από την ξηρή σκλήρυνση, έχει γίνει η προτιμώμενη μέθοδος για πολλές μεγάλες εμπορικές μάρκες», εξηγούν. «Συστατικά ωρίμανσης όπως αλάτι, ζάχαρη, καρυκεύματα, νιτρικό νάτριο και άλλες χημικές ουσίες αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν μια άλμη στην οποία το μπέικον εμποτίζεται».

Το μεγαλύτερο μέρος του μπέικον που βλέπετε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, περνάει από «υγρή σκλήρυνση», όπου το αλάτι, η ζάχαρη, τα καρυκεύματα, το νιτρικό νάτριο και άλλες χημικές ουσίες αναμιγνύονται σε μια άλμη στην οποία εμποτίζεται το φαγητό. Όταν αυτές οι χημικές ουσίες αντιδρούν με κάτι που ονομάζεται μυοσφαιρίνη, που βρίσκεται στο χοιρινό κρέας, μπορεί να παράγει το πράσινο χρώμα. 

Tags
Back to top button