Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

POS: Μικρή παράταση στην προθεσμία διασύνδεσης θα δώσει η κυβέρνηση - Τεχνικά προβλήματα και απειλές για πρόστιμα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Τα πολλαπλά προβλήματα από τη διασύνδεση με τα POS έφτασαν στη Βουλή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι ενώ η λήγει η προθεσμία διασύνδεσης μετά από συνάντηση αρμόδιων από εταιρείες τεχνολογίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ζητήθηκε νέα παράταση γιατί δημιουργήθηκαν τεχνικά προβλήματα.

Jerusalem Post: Η Ρωσία πιθανόν να κατασκόπευσε το ισραηλινό υποβρύχιο INS Drakon

Η Ραλλία Χρηστίδου, αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη για το ζήτημα του ομαδοποιημένου μηνύματος που απέστειλε η ΑΑΔΕ. Τονίζει πως το μήνυμα στάλθηκε και σε μη υπόχρεους διασύνδεσης των ταμειακών τους μηχανών με POS απειλώντας με επιβολή προστίμου ενώ έκανε λόγο για πολλαπλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά την εφαρμογή της διαδικασίας. Την επίκαιρη ερώτηση της Ραλλίας Χρηστίδου συνυπογράφουν άλλοι 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν πως «σε μια κρίσιμη περίοδο λόγω τουρισμού για την εθνική οικονομία συνεχίζονται οι αστοχίες προς τις επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS. Η έλλειψη ενημέρωσης και η αδυναμία εξυπηρέτησης από τις εταιρείες Διαχείρισης Μέσων Πληρωμών καθιστούν αδύνατη την έγκαιρη ενσωμάτωση της Διασύνδεσης ERP με POS».

Προφανείς δυσκολίες και απειλές για επιβολή προστίμου, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Σημειώνουν πως κοντά «στις προφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις για την υλοποίηση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών, η ΑΑΔΕ απέστειλε ομαδοποιημένο μήνυμα απειλώντας με επιβολή προστίμου σε επιχειρήσεις που εξαιρούνται από τη διασύνδεση, προκαλώντας σύγχυση και αγωνία στον επιχειρηματικό κόσμο».

Επιπλέον, πως ενώ απαιτείται «από τους επιχειρηματίες την έγκαιρη ενσωμάτωση της Διασύνδεσης ERP με POS, υπάρχει έλλειψη διευκρινιστικών αποφάσεων για υποπεριπτώσεις και συγκεκριμένους ΚΑΔ που δεν υποχρεούνται να συνδέσουν τις ταμειακές τους μηχανές».

«Η κυβέρνηση επιμένει να δοκιμάζει τις αντοχές των επιχειρηματιών και ειδικότερα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με αστοχίες και παραλείψεις», σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν να πληροφορηθούν αν θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τις αποφάσεις της ΑΑΔΕ κι αν θα υπάρξει περαιτέρω παράταση για τη διασύνδεση και την εξαργύρωση των vouchers Ψηφιακών Συναλλαγών για την αντικατάσταση των ΕΑΦΔΣΣ.

Πάντως, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα υπάρξει μία μικρή παράταση και για το σύστημα POS και για το σύστημα IRIS αλλά παρόλα αυτά λόγω όγκου δουλειάς και των λογιστικών γραφείων, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες φαίνεται να μένουν μετέωροι.

 

Tags
Back to top button