Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Πολύ χιόνι σε Ρουμανία - Μπλακ-άουτ σε 770 πόλεις και χωριά στη Βουλγαρία (βίντεο)

Χιονοθύελλες που σημειώθηκαν στη Βουλγαρία παρέλυσαν σήμερα την κυκλοφορία και προκάλεσαν διακοπή της ηλεκτροδότησης σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια, ενώ παράλληλα υποχρέωσαν την εταιρεία παραγωγής ατομικής ενέργειας Nuclearelectrica στη γειτονική Ρουμανία να κλείσει τον αντιδραστήρα Νο 1.

Οι χιονοθύελλες προκάλεσαν μπλακάουτ σε περισσότερες από 770 πόλεις της Βουλγαρίας, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ έκλεισαν και τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Τρακίγια στα νοτιοανατολικά, καθώς και ο αυτοκινητόδρομος A-2 που συνδέει την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, με το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, την Κωνστάντζα.

Η κρατική εταιρεία Nuclearelectrica ανακοίνωσε ότι έθεσε εκτός του εθνικού δικτύου ενέργειας τον αντιδραστήρα της Νο 1 των 706 μεγαβάτ, που βρίσκεται στον Δούναβη. Οι δύο αντιδραστήρες της εταιρείας προμηθεύουν με περίπου το ένα πέμπτο της ηλεκτροδότησής της την Ρουμανία.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας έκλεισε για τουλάχιστον οκτώ ώρες το αεροδρόμιο της Βάρνας στη βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας και σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε δεκάδες πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να πέσει στους 25 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν στην κεντρική Ρουμανία και στους μείον 20 στη Βουλγαρία. Οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς το ύψος του χιονιού σε τμήματα και των δύο χωρών έχει φθάσει τα 60 εκατοστά.

Tags
Back to top button