Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πόλεμος Γάζα: Όσα περιλαμβάνει η πρόταση για εκεχειρία που αποδέχθηκε η Χαμάς

Η πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, στην οποία απάντησε θετικά η Χαμάς, είναι μια συμφωνία τριών φάσεων, διάρκειας 42 ημερών η κάθε μία, σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή επικεφαλής της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης στη Γάζα Χαλίλ αλ-Χάγια στο τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Al Jazeera.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters:

 

Φάση πρώτη



- Περίοδος κατάπαυσης του πυρός 42 ημερών.

- Η Χαμάς απελευθερώνει 33 ισραηλινούς ομήρους με αντάλλαγμα το Ισραήλ να απελευθερώσει Παλαιστίνιους από ισραηλινές φυλακές.

- Το Ισραήλ αποσύρει μερικώς τα στρατεύματά του από τη Γάζα και επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση των Παλαιστινίων από τη νότια προς τη βόρεια Γάζα.

 

Δεύτερη φάση



- Άλλη μια περίοδος 42 ημερών που περιλαμβάνει μια συμφωνία για την αποκατάσταση μιας «βιώσιμης ηρεμίας» στη Γάζα.

- Την πλήρη αποχώρηση των περισσότερων ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα.

- Η Χαμάς απελευθερώνει ισραηλινούς εφέδρους και ορισμένους στρατιώτες με αντάλλαγμα το Ισραήλ να απελευθερώσει Παλαιστίνιους από τη φυλακή.

 

Τρίτη φάση



- Η έναρξη της υλοποίησης της ανοικοδόμησης σύμφωνα με το σχέδιο που επιβλέπουν το Κατάρ, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Έθνη.

- Τερματισμός του πλήρους αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Σημειώνεται ότι το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε ομόφωνα ότι θα συνεχιστεί η επιχείρηση στη Ράφα για να ασκήσει στρατιωτική πίεση στη Χαμάς, προκειμένου να προωθήσει την απελευθέρωση των ομήρων μας και τους άλλους στόχους του πολέμου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά το «ναι» της Χαμάς για εκεχειρία.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η πρόταση της Χαμάς «απέχει» πολύ από τις απαιτήσεις του Ισραήλ, αλλά το Ισραήλ θα στείλει αντιπροσωπεία για να συζητήσει σχετικά.

Tags
Back to top button