Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ποια είναι τα ξυλοκέρατα (αμαρτίες) της σύγχρονης εποχής;

Ποια είναι τα ξυλοκέρατα (αμαρτίες) της σύγχρονης εποχής; Στην διαταραγμένη από πολλές απόψεις εποχή που ζούμε, τα πάντα απομυθοποιούνται και καταστρέφονται στοχευμένα. Ο Φαρισαϊσμός κυριαρχεί σε όλο του το μεγαλείο. Ζούμε τη ζωή του ασώτου υιού της παραβολής του Χριστού, αλλά δεν θέλουμε να το καταλάβουμε. Ξοδεύουμε πολλά σε ανούσια πράγματα και πάντα μένουμε ανικανοποίητοι. Η κοινωνία με τη στάση ζωής που έχει τις τελευταίες δεκαετίες επιδεινώνει την κατάσταση.

Τα ξυλοκέρατα - αμαρτίες της εποχής είναι πολλά. Οι αναζητήσεις του σύγχρονου ανθρώπου που έχει απομυθοποιήσει τα πάντα, τον οδεύουν σε άσχημα πράγματα και γεγονότα, βρίσκοντας την εύκολη και προβατόσχημη λύση, που του προτείνει ο ίδιος ο διάβολος. Ο οποίος με διαφόρους τρόπους καταφέρνει να κερδίζει ολοένα την εμπιστοσύνη των άπειρων και ακατήχητων ανθρώπων.

Μητροπολίτης Μεσογαίας: "Η αμαρτία της παρά φύσιν ασέβειας είναι μεγάλη"- Όσα λέει η εγκύκλιος του για τον γάμο ομοφύλων

Η μεγαλύτερη επιτυχία του διαβόλου είναι να τυφλώνει τον άνθρωπο και να τον κάνει να αισθάνεται, ό,τι όλα γύρω του αλλά και όσα πράττει είναι απόλυτα φυσιολογικά. Τον κρατά στο απόλυτο σκοτάδι. Όπως κράτησε τον άσωτο υιό κατά τη χρονική διάρκεια όταν τον απομάκρυνε από τον Πατέρα Του.

Αυτή η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι ευκαιρία αφύπνισης και εξόδου από το σκοτάδι που θέλει να ζούμε ο διάβολος, για να μπορέσουμε να ζήσουμε αληθινά και αιώνια. Όταν «ξυπνήσουμε» από τη πλάνη και αντιληφθούμε την παγίδα του διαβόλου που έχουμε πέσει, ακόμα και αν δεν έχουμε τις δυνάμεις να ξεφύγουμε, τότε να ζητήσουμε βοήθεια από τον Θεό για να μας σώσει.

Απαντήσεις στα παραπάνω δίνει ο Γέρων Νεκτάριος στο βίντεο που ετοίμασε η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, Τρίκορφου Φωκίδος. 

Tags
Back to top button