Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Ποια είναι τα 10 πιο ισχυρά τραπεζικά συστήματα παγκοσμίως;

Οι μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως βρίσκονται στην Κίνα, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η κινεζική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμό που είναι περίπου τριπλάσιος του ρυθμού ανάπτυξης στις ΗΠΑ, η οποία είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. 

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τις μεγαλύτερες τράπεζες του παγκοσμίως: 

10. CREDIT AGRICOLE
Στη δέκατη θέση βρίσκεται η Credit Agricole Group, με έδρα το Μοντρούζ της Γαλλίας. Η τράπεζα ιδρύθηκε το 1894 και έχει αξία ενεργητικού 1,91 τρισ. δολαρίων, ενώ χαρακτηρίζεται από το Forbes ως μία από τις 20 πιο βιώσιμες εταιρείες παγκοσμίως.
 9. BANK OF AMERICA
Η ένατη πιο πολύτιμη τράπεζα του κόσμου είναι η Bank of America, η οποία διαθέτει αξία ενεργητικού ύψους 2,15 τρισ. δολαρίων. Η εταιρεία επικεντρώνεται στη λιανική τραπεζική και διαθέτει περίπου 5.000 καταστήματα λιανικής πώλησης, ενώ προσφέρει προσωπική και επιχειρηματική τραπεζική, καθώς και επενδυτικές υπηρεσίες. 

8. MITSUBISHI UFJ FINANCIAL GROUP
Η τράπεζα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία στην Ιαπωνία και έχει αξία ενεργητικού 2.46 τρισ. δολαρίων. Ιδρύθηκε την 1η Οκτωβρίου του 2005 με τη συγχώνευση της Mitsubishi Tokyo Financial Group με έδρα το Τόκιο και της UFJ Holdings με έδρα την Οζάκα. 
 7. BNP PARIBAS
Η έβδομη μεγαλύτερη τράπεζα είναι η BNP Paribas, η οποία εδρεύει στο Παρίσι, με παρουσία σε 75 χώρες ανά τον κόσμο. Η εταιρεία έχει αξία ενεργητικού ύψους 2,4 τρισ. δολαρίων και κατείχε τη δεύτερη θέση μεταξύ των τραπεζών της Ευρωζώνης το 2016. 
 6. JPMORGAN CHASE & CO.
Η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα είναι η JPMorgan Chase & Co., η οποία είναι επίσης η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ. Mε έδρα τη Νέα Υόρκη, η JPMorgan έχει αξία ενεργητικού ύψους 2,45 τρισ.δολαρίων, ενώ διαθέτει περισσότερα από 5.100 καταστήματα και λειτουργεί σε πάνω από 100 χώρες  
 5. HSBC HOLDINGS
Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η HSBC Holdings, η οποία είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαθέτει αξία ενεργητικού ύψους 2,57 τρισ. δολαρίων. Σημειώνεται ότι η βρετανική τράπεζα έχει γραφεία σε 80 χώρες και σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.  
 4. BANK OF CHINA
Ιδρύθηκε το 1912 και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας. Η εταιρεία έχει αξία ενεργητικού 2.63 τρισ. δολαρίων και είναι η παλαιότερη τράπεζα στην ηπειρωτική Κίνα.  
 3. AGRICULTURAL BANK OF CHINA
Η Agricultural Bank of China έχει αξία ενεργητικού 2.82 τρισ. δολαρίων και είναι μία από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.  
 2. CHINA CONSTRUCTION BANK CORP.
Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα παγκοσμίως είναι η China Construction Bank Corp., με αξία ενεργητικού 2.94 τρισ. δολαρίων. Η τράπεζα διαθέτει περίπου 13.629 εγχώρια υποκαταστήματα, καθώς και καταστήματα στη Νέα Υόρκη, τη Σεούλ, τη Σιγκαπούρη, το Τόκιο, τη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, τη Βαρκελώνη, τη Φρανκφούρτη, το Λουξεμβούργο, το Χονγκ Κονγκ, το Γιοχάνεσμπουργκ και το Όκλαντ.  
 1. INDUSTRIAL & COMMERCIAL BANK OF CHINA
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η βιομηχανική και εμπορική τράπεζα της Κίνας. Η Industrial & Commercial Bank of China είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο με αξία ενεργητικού 3.62 τρισ. δολαρίων, ενώ η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα σε θέμα εσόδων, τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 134.8 δισεκατομμύρια δολάρια.
 

Tags
Back to top button