Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Podcast #6 «Η Kοιτίδα των Ηγητόρων του Στρατού Ξηράς»

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 193 ετών από την υπογραφή στις 21 Δεκεμβρίου 1828 του διατάγματος Ίδρυσης του «Λόχου τῶν Εὐελπίδων» από τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, το ΓΕΕΘΑ συνεχίζει τη σειρά των podcasts στρατιωτικής θεματολογίας με ένα αφιέρωμα στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, την ιστορική Παραγωγική Σχολή Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς.

Το podcast έχει τον τίτλο «Η Κοιτίδα των Ηγητόρων του Στρατού Ξηράς» και πραγματεύεται τη λαμπρή ιστορία της Σχολής, η οποία εδώ και σχεδόν δύο αιώνες καλλιεργεί τα ιδανικά που συγκροτούν τον χαρακτήρα των Ευελπίδων, σφυρηλατώντας το σώμα και το πνεύμα τους με τις αρχές της φιλοπατρίας και της ενσυνείδητης πειθαρχίας και μαθαίνοντάς τους να διοικούνται, ώστε εν συνεχεία να είναι σε θέση και αυτοί να διοικούν, σύμφωνα με το αρχαίο ρητό του Αθηναίου νομοθέτη Σόλωνα «Ἄρχεσθαι μαθών, ἄρχειν ἐπιστήσῃ».

 

Tags
Back to top button