Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πλήθος Τούρκων συρρέουν στη Θεσσαλονίκη για να…παντρευτούν

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα το τουρκικό προξενείο ή αλλιώς την κατοικία του αλλοτινού ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους, Κεμάλ Ατατούρκ, επιλέγουν ως προορισμό για να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου Τούρκοι από την Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, το Εσκί Σεχίρ, ακόμη και από την κεντρική Τουρκία.

Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο το 2014 επισκέφτηκαν το εν λόγω προξενείο στη Θεσσαλονίκη περισσότεροι από 120.000 Τούρκοι πολίτες, αρκετοί από αυτούς νέοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εύποροι Τούρκοι, κυρίως οι κοπέλες, επιθυμούν να γίνει η διαδικασία του γάμου στο τουρκικό προξενείο και το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, θεωρώντας το ως εφόδιο στη ζωή τους αλλά και ως μέσο επίδειξης και ανάδειξης του τρόπου ζωής τους, ζώντας το όνειρό τους.

Και μόνο η ύπαρξη του κτιρίου αυτού στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύεται εδώ και λίγα χρόνια αρκετή για την αύξηση του ρεύματος των Τούρκων επισκεπτών στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και ικανή να καταστήσει την πόλη βασικό προορισμό για τους τουρίστες από τη γειτονική χώρα.

Οι Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη με τις οικογένειες τους ή με τους/τις υποψήφιους/ες συζύγους τους για ένα σύντομο τριήμερο, τετραήμερο, ή και εβδομαδιαίο ταξίδι και αφού περιηγηθούν πρώτα στους χώρους του δικού τους πολιτισμικού ενδιαφέροντος ανακαλύπτουν και τις ομορφιές της Μακεδονίας.

Το ταξίδι του γάμου, συνήθως τριήμερο, περιλαμβάνει παραδοσιακό γεύμα σε κάποια από τις δεκάδες ταβέρνες της Θεσσαλονίκης, γλέντι σε νυχτερινό κέντρο μετά το μυστήριο και φυσικά όλη την προετοιμασία πριν από το μυστήριο του γάμου, με αγορές σε ακριβά καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και φυσικά με την περιποίηση των μελλόνυμφων σε κομμωτήρια και χώρους αισθητικής.

Tags
Back to top button