Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πλήρη κάλυψη της Κομισιόν στο Δ. Αβραμόπουλο για τις «αντιευρωπαϊκές προτάσεις» του Ντ. Τούσκ

Καλύπτει σε πολιτικό επίπεδο πλήρως τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τις δηλώσεις του σχετικά με «αντιευρωπαϊκές προτάσεις» για το μεταναστευτικό από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

 

Μια πιο ισορροπημένη στάση κράτησε σήμερα η Κομισιόν, καλύπτοντας σε πολιτικό επίπεδο πλήρως τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τις δηλώσεις του σχετικά με «αντιευρωπαϊκές προτάσεις» για το μεταναστευτικό από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κρατώντας όμως διακριτικές αποστάσεις από τους πιο έντονους χαρακτηρισμούς του Επιτρόπου Μετανάστευσης. 
 

 

Στη καθημερινή ενημέρωση Τύπου ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κάτι το δραματικό ως προς τις σχέσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τη Κομισιόν, παρά τη διαφωνία της τελευταίας ως προς το διχαστικό χαρακτήρα των ποσοστώσεων. 

 

Παράλληλα η Κομισιόν θεωρεί πως το γράμμα του Ντόναλντ Τουσκ δεν αντανακλά τη συνολική εικόνα στο μεταναστευτικό αλλά και πως η Κομισιόν διατηρεί μια «ισορροπημένη και σφαιρική πολιτική για το μεταναστευτικό», θεωρώντας παράλληλα πως η λύση για το μεταναστευτικό δεν μπορεί να είναι θέμα μοναχικών κρατών μελών αλλά ζήτημα Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. 
Σε ότι αφορά την ουσία, η Κομισιόν φαίνεται πως κάλυψε πλήρως τον Επίτροπο Αβραμόπουλο στις χθεσινές του «πύρινες» δηλώσεις από το Στρασβούργο, υποστηρίζοντας επι της αρχής τις θέσεις τους. 
 

Όσον αφορά την ένταση των δηλώσεων (απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή επιστολή Τουσκ), κοινοτικές πηγές ανέφεραν πως είναι η Κομισιόν του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποτελεί μια πολιτική ομάδα και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως πολιτικός, έχει ελευθερία ως προς τις δηλώσεις του, παίρνοντας έτσι διακριτικές αποστάσεις, χωρίς όμως να αδειάζει τον Επίτροπο Αβραμόπουλο.

 

Tags
Back to top button