Αυτό που θα δείτε στην συνέχεια, σε πλήρη μεγέθυνση, θα μπορούσε να είναι μια από τις ισχυρότερες ενδείξεις που έχουν παρουσιαστεί ποτέ, ότι ο πλανήτης Άρης διέθετε πολιτισμό και, μάλιστα, πολύ κοντά στον ανθρώπινο ως προς την όψη – αν όχι, εντελώς ανθρώπινο.
Μετά την και τα οποία παρουσιάζουν μορφές, φιγούρες ή παρειδωλίες όπως πιθανότατα θα ισχυριστούν οι σκεπτικιστές, έρχεται τώρα ένα “πρόσωπο” από φωτογραφία του Curiosity rover. Ένα αντικείμενο που θα μπορούσε να είναι κάλλιστα, προσωπείο ή κεφάλι αγάλματος μικρού παιδιού.
Το επίμαχο αντικείμενο δεν έχει υποστεί κανενός είδους επεξεργασία, πέρα από μία μεγέθυνση την οποία δίνει η ίδια επίσημη πηγή. Όπως πολύ εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε, θυμίζει έντονα πρόσωπο ενός μικρού παιδιού, μοιάζει με ένα παχουλό νεαρό κορίτσι με σγουρά μαλλιά. Το “πρόσωπο” είναι πολύ λεπτομερές και πολύ συμμετρικό ως προς τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που διέπουν ένα αληθινό πρόσωπο. Η ηλικία του “προσώπου” θα μπορούσε να είναι το πολύ έως 7-8 χρονών. Θυμίζει αρκετά ένα από τα “αγγελάκια” του Μιχαήλ Άγγελου καθώς και φιγούρες που αναπαριστούν προσωποποιημένα τους ανέμους.
Την εικόνα εντόπισε ο γνωστός ερευνητής Scott C. Waring ενώ η αυθεντική πηγή της είναι από το Curiosity στο gigapan.com και, μάλιστα, έχει τίτλο: Riding in the ruins > Curiosity Sol 1087 by Keith Laney. Είναι εκπληκτικό να βάζεις έναν τέτοιο τίτλο: βόλτα ή ανάμεσα “στα ερείπια”, καθώς υπονοεί ότι κάποτε υπήρξε ένας πολιτισμός στον πλανήτη Άρη, ο οποίος άφησε πίσω του εγκαταστάσεις και δομές που για άγνωστο λόγο καταστράφηκαν και μετατράπηκαν σε ερείπια. Βάλε το email σου στην για να λαμβάνεις τα άρθρα μας
Φυσικά, αν ο εμπνευστής του τίτλου είχε ποιητική διάθεση, είναι όλα μια χαρά. Όμως τα ανήσυχα μυαλά, συνήθως, σκέπτονται με διαφορετικό τρόπο οπότε δημιουργούνται απορίες του τύπου: Μήπως το “πρόσωπο” δεν είναι παρειδωλία; Μήπως πολλά από τα “ευρήματα” που έχουν χαρακτηριστεί ως “παρειδωλίες” είναι στην πραγματικότητα αποδείξεις για έναν αρχαίο πολιτισμό στον Άρη; Υποθέσεις πολλές. Αλλά ποια είναι η πραγματική αλήθεια; Ποιος μπορεί να πει με σιγουριά;
Η αυθεντική πηγή της εικόνας είναι και στην συνέχεια μπορείτε να δείτε το “πρόσωπο” σε μεγέθυνση: