Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πιστολιές στον αέρα η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ της Τουρκίας για το Ισραήλ-Αμερικανοί πεζοναύτες στην Κύπρο ετοιμάζοται για τον Λίβανο ή το Ιράν;

Πιστολιές στον αέρα είναι η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για το Ισραήλ και την επίθεση στο Λίβανο.

Τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να πράξουν οι Τούρκοι, οι οποίοι το μόνο που ξέρουν καλά είναι να απειλούν την Ελλάδα και την Κύπρο, και να πολεμούν με διαλυμένα κράτη όπως την Συρία, το Ιράκ και την Λιβύη.

Με τους Κούρδους επίσης έχουν τρομερό και εκατοντάδες απώλειες μέσα στο 2024.

 Ο αρχιπλοίαρχος Ζεκί Ακτούρκ, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προειδοποίησε κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης του Τύπου, ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

«Οι απάνθρωπες επιθέσεις του Ισραήλ, οι οποίες αγνοούν το διεθνές δίκαιο, συνεχίζουν να απειλούν τη διεθνή ασφάλεια και την παγκόσμια και περιφερειακή σταθερότητα. Στο σημείο που βρισκόμαστε έχει αποδειχθεί το πόσο δίκαιη είναι η ανησυχία μας για το ότι οι ισραηλινές επιθέσεις δεν θα περιοριστούν μόνο στη Γάζα, αλλά και πως θα εξαπλωθούν σε όλη την περιοχή. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας είναι ικανές να εξαλείψουν όλες τις απειλές και τους κινδύνους που στρέφονται ή θα μπορούσαν να στραφούν εναντίον της επιβίωσής μας», ανέφερε ο ίδιος.

Γιατί η Τουρκία δεν συμμετείχε στην άσκηση Ramstein του ΝΑΤΟ στην Ανδραβίδα

Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας συνεχίζοντας τον χαβά του επέρριψε σήμερα ανοιχτά κατηγορίες κατά της Ελλάδας για την απόφαση να μην συμμετάσχει ο τουρκικός στρατός στην άσκηση «Ramstein Flag-2024», αφού η Άγκυρα έγινε πρώτα ρεζίλι των σκυλιών στην συμμαχία μετά και την σθεναρή άρνηση της Ελλάδος να δεχθεί την παρουσία τουρκικών μαχητικών με μανδύα του ΝΑΤΟ .

Ο Ακτούρκ ανέφερε ότι «στο έγγραφο σχεδιασμού της άσκησης που ετοίμασε η Ελλάδα, κατόπιν αιτήσεως του σχεδίου πτήσης, στη γραμμή FIR (Flight Information Region) που την παρουσίασε ως δική της περιοχή κυριαρχίας, ελήφθησαν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και παρόλο που οι αρχές του ΝΑΤΟ έδειξαν θετική προσέγγιση, δεν διασφαλίστηκε η συμμετοχή στην άσκηση λόγω της επιμονής στη στάση της οικοδέσποινας Ελλάδας».

Αμερικανοί πεζοναύτες ετοιμάζονται εντατικά στην Κύπρο τον Λίβανο ή το  Ιράν   

Οι προγραμματισμένες κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες συνεχίζονται στην Κύπρος μεταξύ της 24ης Ναυτικής Εκστρατευτικής Μονάδας του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και της Εθνικής Φρουράς, έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την ετοιμότητα, να ενθαρρύνει τη διαλειτουργικότητα και να ενισχύει την κοινή μας υποστήριξη ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει η αμερικανική ανακοίνωση.

Το σίγουρο όμως είναι ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή, είτε για ανθρωπιστικούς λόγους, είτε για μετωπική σύγκρουση με το Ιράν.

Μονάδες επιφανείας των ΗΠΑ και υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο

Το αμφίβιο επιθετικό πλοίο USS Wasp (LHD-1) επιχειρεί αυτή τη στιγμή στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Wasp Amphibious Ready Group, η οποία περιλαμβάνει την 24η Marine Expeditionary Unit (MEU).

Το ARG αποτελείται από τρία πλοία: USS Wasp (LHD-1), USS New York (LPD-21), και USS Oak Hill (LSD-51) με την υποστήριξη του πλοίου ανεφοδιασμού USNS Patuxent (T-AO-201).

Η 24η MEU αποτελείται από ένα στοιχείο διοίκησης, την ομάδα προσγείωσης τάγματος 1/8, τη μοίρα θαλάσσιου μέσου Tiltrotor 365 (Ενισχυμένη) και το Τάγμα Επιμελητείας Μάχης 24, το οποίο χρησιμεύει ως Στοιχείο Μάχης Επιμελητείας.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έχει επίσης αναπτύξει πολλά αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων στην περιοχή, όπως: USS Bulkeley (DDG-84), το USS Arleigh Burke (DDG-51), και το USS Cole (DDG-67).

Είναι πιθανό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ορισμένες από αυτές τις μονάδες να συνέβαλαν στην αναχαίτιση ορισμένων από τους πυραύλους που εκτόξευσε το Ιράν προς το Ισραήλ το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου.

Μαχητικά αεροσκάφη της βρετανικής RAF πέταξαν στο Ομάν  

Την Τρίτη, παρακολουθήσαμε πολλά αεροσκάφη της RAF που πετούσαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Μάλτα σε μια πτήση  «μεγάλης εμβέλειας» (υπήρχαν δύο αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού μαζί με απροσδιόριστο αριθμό Typhoon).

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Μάλτα ήταν μόνο ένας ενδιάμεσος σταθμός και σήμερα το πρωί το αεροσκάφος έφυγε από το νησί  με κατεύθυνση ανατολικά.

Σήμερα, 3 Typhoons FGR.4 (reg. ZK368, ZK314, ZK376) μαζί με το ζεύγος Airbus KC.2 (reg. ZZ333, ZZ338), (σίγουρα υπάρχουν πολλά περισσότερα Eurofighter στον αέρα), κατευθύνονται προς το Ομάν και αναμένεται να συμμετάσχουν στην άσκηση Magic Carpet.

Η άσκηση Exercise Magic Carpet είναι ένα πτητικό πρόγραμμα δύο εβδομάδων στη Μέση Ανατολή που ενισχύει τη συνεργασία του Ηνωμένου Βασιλείου με την Πολεμική Αεροπορία του Ομάν.

Τα βρετανικά αεροσκάφη Typhoons and Voyagers αναπτύσσονται σε πολλαπλές αποστολές αέρος-εδάφους και αέρος-αέρος για να εξασκήσουν  πολεμικά σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα στην περιοχή.

 

Tags
Back to top button