Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πυρηνικός εκσυγχρονισμός Κίνας και ο αντίκτυπος στην Ινδία

Αν και η Ινδία κατέχει την τρίτη θέση μετά τις ΗΠΑ και Κίνα στις στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως, εντούτοις φαίνεται να υστερεί στον τομέα του πυρηνικού οπλοστασίου βάσει της έκθεσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης. Στον εν λόγω τομέα, φαίνεται ότι η Κίνα και το Πακιστάν εξακολουθούν να εκσυγχρονίζουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια παρά τη γενική συνολική μείωση του αριθμού των πυρηνικών κεφαλών το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από το 2019 και έπειτα η Κίνα κατέχει 320 πυρηνικές κεφαλές, το Πακιστάν 150-160. Η Ινδία αν και διαθέτει τον ίδιο αριθμό πυρηνικών κεφαλών με το Πακιστάν, εντούτοις το πυρηνικό της οπλοστάσιο υστερεί σε μέγεθος.

 

Αυτό που αξίζει επίσης να ειπωθεί είναι ότι η Κίνα βρίσκεται σε φάση εκσυγχρονισμού του πυρηνικού της οπλοστασίου αναπτύσσοντας χερσαίους και θαλάσσιους πυραύλους συμβατούς με πυρηνικά αεροσκάφη. Στόχος της είναι η δημιουργία ενός ένα πυρηνικού αποτρεπτικού με βάση τη θάλασσα.

Βέβαια, η κινεζική κυβέρνηση επιβεβαίωσε σε δήλωση της τη μη πρώτη χρήση πυρηνικών για κανένα λόγο και τη δέσμευση της μη εφαρμογής τους σε κράτη που δεν διαθέτουν πυρηνικά ή σε περιοχές που είναι ζώνες που δεν χρησιμοποιούνται πυρηνικά όπλα.

Η πυρηνική αυτή πραγματικότητα δημιουργεί ανησυχίες για το Νέο Δέλχι το οποίο αντιμετωπίζει εντάσεις τόσο στα δυτικά όσο και στα βόρεια σύνορά του, όπου γειτονεύει με το Πακιστάν και την Κίνα.

 

Tags
Back to top button