Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πιο αργά να πιάνουν δουλειά οι παχύσαρκοι και οι υπέρβαροι - Πρόταση από σύμβουλο της Τ. Μέι

Οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα, να πιάνουν δουλειά πιο αργά από το υπόλοιπο προσωπικό των εταιρειών όπου εργάζονται, έτσι ώστε να αποφεύγουν το άγχος της μετακίνησης σε ώρες αιχμής, πρότεινε σε πρόσφατη ομιλία του σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης.

Το πρόβλημα της παχυσαρκίας στη Βρετανία έχει τις χειρότερες διαστάσεις σε όλη τη Δυτική Ευρώπη. 

Ο αριθμός των ατόμων στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία που έχουν διαγνωστεί ως παχύσαρκοι, αναμένεται μάλιστα να διπλασιαστεί μέχρι το 2035.

Με αφορμή την ραγδαία αύξηση των παχύσαρκων Βρετανών, ένας ειδικός στα εργασιακά θέματα, που συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση της Μέι, πρότεινε να δίνεται στους υπέρβαρους εργαζόμενους η δυνατότητα να προσαρμόζουν το ωράριό τους, ώστε να αποφεύγουν τις ώρες αιχμής. 

Επίσης τόνισε ότι θα πρέπει να μπορούν να μηνύουν τους εργοδότες τους, εάν εκείνοι αποφεύγουν να τους δώσουν προαγωγή επειδή πιστεύουν ότι το βάρος τους θα αποτελέσει εμπόδιο στην καριέρα τους. 

Μιλώντας στο ευρωπαϊκό συνέδριο για την παχυσαρκία στη Βιένη, ο καθηγητής Στέβαν Μπεβάν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Μελετών για την Εργασία, υπογράμμισε ότι θα βοηθούσε σημαντικά την ψυχολογία των παχύσαρκων εργαζόμενων που δεν μεταβαίνουν με αυτοκίνητο στην εργασία τους να προσαρμόζουν οι ίδιοι το ωράριό τους, ή να εργάζονται απο το σπίτι.

«Θα αρκούσε μια αλλαγή στο ωράριο ή λίγη κατανόηση, εάν ένας εργαζόμενος προτιμά να έρθει για δουλειά στις 10 επειδή δεν του είναι εύκολο να χρησιμοποιήσει τα μέσα συγκοινωνίας την ώρα αιχμής. Πολλοί εργοδότες δεν θεωρούν ότι η παχυσαρκία συγκαταλέγεται στην ομάδα των προβλημάτων με την οποία πρέπει να ασχοληθούν», επισήμανε ο ειδικός, τονίζοντας ότι η παχυσαρκία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ασθένεια και να μην αποτελεί αιτία για εργασιακές διακρίσεις.

Οι απόψεις του συμβούλου της Μέι δέχτηκαν σφοδρές επικρίσεις από συναδέλφους του και άλλους ειδικούς. 

Ο Κρίστοφερ Σνόουντον, μελετητής του Ινστιτούτου Οικονομικών Υποθέσεων χαρακτήρισε «γελοία» την πρόταση, λέγοντας ότι αν χορηγηθούν ειδικά προνόμια στους παχύσαρκους αυτό θα οδηγήσει σε στοχοποίησή τους από τους συναδέλφους τους και επιδείνωση της ποιότητας ζωής τους.

Tags
Back to top button