Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πίεση αίματος: Παράγοντες που την αυξάνουν εκτός από το αλάτι [λίστα]

Ο νούμερο ένα εχθρός της αρτηριακής πίεσης είναι γνωστό σε όλους ότι είναι το αλάτι. Πολυετείς επιστημονικές έρευνες έχουν τεκμηριώσει πως όσοι καταναλώνουν πολύ αλάτι στην διατροφή τους, κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν υψηλή αρτηριακή πίεση.

Εκτός όμως από το αλάτι ποιοι άλλοι παράγοντες ενοχοποιούνται για την υψηλή πίεση του αίματος;

  1. Καθιστική ζωή: Η καθιστική θέση ενοχοποιείται για την εμφάνιση της υψηλής πίεσης ενώ αντίθετα η γυμναστική συμβάλλει στην διατήρηση των φυσιολογικών τιμών της αρτηριακής πίεσης.
  2. Στρες: Το έντονο άγχος της καθημερινής ζωής αυξάνει δραματικά τα επίπεδα της πίεσης. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε είτε με φυσικά αγχολυτικά είτε με ασκήσεις γιόγκα ή τσάι- τσι
  3. Παραπανίσια κιλά: Αν η ζυγαριά έχει πάει την ανηφόρα προσπαθήσετε να χάσετε βάρος ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή και τρώγοντας υγιεινά τρόφιμα.
  4. Γονίδια: Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην αρτηριακή πίεση, αφού έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα υπάρχει ιστορικό αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης πίεσης.
  5. Ηλικία: Η υπέρταση ακριβώς επειδή δεν δίνει συμπτώματα έχει βρεθεί ότι χτυπά μετά την ηλικία των 40 ετών κυρίως τους άνδρες. Εάν βρίσκεστε σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καλό είναι να την μετράτε για να προλάβετε την υπέρταση.

http://www.mayoclinic.org

 

Tags
Back to top button