Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΠΓΔΜ: Τη Δευτέρα αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή για την τροποποίηση του Συντάγματος

Τη Δευτέρα ξεκινά η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ, σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη της διαδικασίας που αφορά την τροποποίηση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική διαδικασία, η συζήτηση στο Κοινοβούλιο σε αυτή την αρχική φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 10 ημέρες, μέχρι την πρώτη ψηφοφορία.

Για την έγκριση της πρότασης της κυβέρνησης απαιτείται πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή (80 από τους 120 βουλευτές). Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ δεν διαθέτει τέτοια πλειοψηφία και για να την εξασφαλίσει πρέπει να λάβει τη στήριξη ορισμένων βουλευτών του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, το οποίο έχει ταχθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας.

O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ κάλεσε σήμερα όλους τους βουλευτές να αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη απέναντι στις στρατηγικές προτεραιότητες της χώρας, που είναι η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

"Όλοι οι βουλευτές έχουν την ιστορική ευθύνη ενώπιον των πολιτών να διασφαλίσουν την πορεία της Μακεδονίας προς την σταθερότητα και την οικονομική ευημερία. Αυτός είναι ο δρόμος προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που περνά μέσα από την μακεδονο-ελληνική συμφωνία", έγραψε ο Ζόραν Ζάεφ, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
 

Tags
Back to top button