Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Πετρέλαιο: Υψηλές εξακολουθούν να είναι οι τιμές- Μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Η τιμή του πετρελαίου ανέβηκε κοντά σε υψηλό δύο μηνών, λόγω των ενδείξεων για μείωση των αποθεμάτων αργού από τις ΗΠΑ.

Το αργό τύπου μπρεντ διαπραγματεύεται στα 86,63 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,45% μετά από μικρή πτώση χθες, ενώ το West Texas Intermediate διαπραγματεύεται στα 83,16 δολάρια, στο +0,42%.

Μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού συρρικνώθηκαν κατά 9,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα στοιχεία. Εάν επιβεβαιωθούν στα επίσημα στοιχεία αργότερα την Τετάρτη, αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη πτώση σε βαρέλια από τον Ιανουάριο.

Το αργό παραμένει σταθερά υψηλότερα φέτος, με τα προθεσμιακά συμβόλαια να βοηθούνται από την ευρύτερη διάθεση ανάληψης κινδύνου στις αγορές μετοχών, καθώς ο αμερικανικός δείκτης αναφοράς S&P 500 σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, σημειώνει το Bloomberg.

Οι ανησυχίες για μια επικείμενη περίοδο τυφώνων έχουν επίσης λειτουργήσει υποστηρικτικά.

Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι είναι επίσης σημαντικοί, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εκλογές στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στη Μέση Ανατολή, η κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ απειλεί να εξελιχθεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο, ενώ οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας προειδοποίησαν τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τμήματα του Χαν Γιουνίς της Γάζας ενόψει μιας πιθανής νέας επίθεσης.

«Ο βασικός κίνδυνος για τις αγορές πετρελαίου είναι ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χεζμπολάχ ενδεχομένως να διευρυνθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση», δήλωσε ο Vivek Dhar, αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia. «Ειδικότερα, μια πιο άμεση εμπλοκή του Ιράν σε έναν πόλεμο Ισραήλ-Χεζμπολάχ μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον εφοδιασμό του Ιράν με πετρέλαιο», πρόσθεσε.

Tags
Back to top button