Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο Γιώργος Τζαμάρας (βίντεο)

Ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της Ρούμελης κι όλης της Ελλάδας στα παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, ο Γιώργος Τζαμάρας, «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Τη δυσάρεστη είδηση μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Στερεάς Ελλάδας Πάνος Κοτρώτσος και άμεσα η σελίδα του δημοφιλούς καλλιτέχνη κατακλύστηκε από μηνύματα θλίψης και συμπαράστασης.

Ο Γιώργος Τζαμάρας ήταν το «αηδόνι του δημοτικού τραγουδιού» σύμφωνα με τους χιλιάδες θαυμαστές του, που δεν έχαναν εμφάνισή του όπου κι αν βρισκόταν.

O Γιώργος Τζαμάρας γεννήθηκε το 1936 στη Μαντασιά Φθιώτιδας.

Μπήκε στη δουλειά από μικρός παίζοντας ακορτεόν και τραγουδώντας, κοντά στον αδερφό του που έπαιζε κλαρίνο. Όταν κάποια στιγμή τον άκουσε ο Παναγιώτης Κοκοντίνης του πρότεινε να κατέβει στην Αθήνα να γράψει ένα δίσκο. Κατέβηκε το 1961 και έγραψε το τραγούδι: ‘’Τα ορφανά δε χαίρονται’’. Στη συνέχεια ηχογράφησε κι άλλα τραγούδια σε δίσκους των 33 , 45, 78 στροφών και σε όλους τους τύπους που ακολούθησαν αργότερα [LP, κασέτες, cd]. Ηχογράφησε συνολικά 400 περίπου τραγούδια, αρκετά από τα οποία έγιναν επιτυχίες.

Δούλεψε σε όλα σχεδόν τα κέντρα της Αθήνας που πρόσφεραν δημοτική μουσική και συνεργάστηκε με όλους τους μουσικούς και τραγουδιστές της παραδοσιακής ορχήστρας. Για κάποιο διάστημα τραγούδησε και στη Θεσσαλονίκη.

Όργωσε όλη τη Στερεά Ελλάδα τραγουδώντας στα πανηγύρια και στις εκδηλώσεις εισπράττοντας την αγάπη του κόσμου για τον μοναδικό τρόπο που έλεγε τα τραγούδια, ειδικά τα καμπίσια.

Προσκλήθηκε από συλλόγους και επιχειρηματίες στο εξωτερικό και τραγούδησε για τους ομογενείς της Αμερικής, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γερμανίας και αλλού.

Δικαιολογημένα θεωρείται και ήταν, ένας σπουδαίος τραγουδιστής με δική του προσωπικότητα στο τραγούδι, που άφησε σημαντικό έργο πίσω του.

Tags
Back to top button