Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πέθανε ο Εισαγγελέας της Ισπανίας που άσκησε τις διώξεις κατά των Καταλανών αυτονομιστών

 

Ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Μάθα, ο άνθρωπος που άσκησε διώξεις στους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας, πέθανε σήμερα στο Μπουένος Άιρες.

Ο 66χρονος δικαστικός είχε εισαχθεί την Παρασκευή σε νοσοκομείο της Αργεντινής επειδή έπασχε από κάποια λοίμωξη, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος των ισπανικών εισαγγελικών αρχών. Βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες για να συμμετάσχει σε ένα συνέδριο εισαγγελέων των χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι εξέφρασε τη συλλυπητήριά του και, με μήνυμά του στο Twitter, «τις ευχαριστίες του για μια ζωή στην υπηρεσία του κράτους». 

Ο Μάθα είχε αναλάβει τα καθήκοντα του γενικού εισαγγελέα πριν από περίπου έναν χρόνο. Μετά το απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, την 1η Οκτωβρίου, ζήτησε να ασκηθούν διώξεις για εξέγερση, στάση και κατάχρηση δημοσίου χρήματος στα μέλη της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης.

Οκτώ πρώην υπουργοί της Καταλονίας έχουν τεθεί υπό κράτηση ενώ τέσσερις άλλοι, μαζί με τον καθαιρεθέντα πρόεδρο Κάρλες Πουτζντεμόν, διέφυγαν στο Βέλγιο και αναμένουν την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης για το αν θα εκδοθούν ή όχι στην Ισπανία. 

Στην Ισπανία, ο γενικός εισαγγελέας διορίζεται από τον βασιλιά κατόπιν πρότασης της κυβέρνησης.

Tags
Back to top button