Η χώρα μας μέχρι τώρα τα πάει αρκετά καλά, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που δεν προσέχουν ιδιαιτέρως και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να την ''πληρώσουν'' όλοι.
Βέβαια χρειάζεται να βρισκόμαστε σε συναγερμό, καθώς οι επόμενες ημέρες είναι οι κρισιμότερες.
Πρέπει να βγούμε γρήγορα από την κρίση, καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις σε περίπτωση συνέχισης της καραντίνας, θα είναι απολύτως καταστροφικές!
Σημαντική παρέμβαση από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης μίλησε στο Antennes FM μετά και το περιφερειακό συμβούλιο της Κυριακής και ανέφερε τα εξής:
«Μετά το καλοκαίρι αν δεν προλάβουμε την καλλιεργητική περίοδο, θα έχουμε έλλειψη τροφίμων το χειμώνα, πιθανόν να πεινάσουμε κιόλας». Κάλεσε όλους τους δυτικομακεδόνες: «Τώρα φροντίστε να βάλετε ένα κήπο ,πέντε κότες , να υπάρχει μια αυτάρκεια γιατί υπάρχει μείωση κατά 54% στις πρώτες ύλες για τα τρόφιμα», σύμφωνα με το
''Θρίλερ'' σε πέντε νόμους
Στη δίνη του COVID-19 στροβιλίζεται η Καστοριά, καθώς, σύμφωνα με τη χαρτογράφηση της πανδημίας στην Ελλάδα, η περιοχή έχει εξελιχθεί σε καυτή εστία του κορωνοϊού. Χθες ένας ακόμη κάτοικός της, ο έκτος κατά σειρά, έχασε τη μάχη για τη ζωή προσβεβλημένος από τον ιό ενώ πολλοί είναι εκείνοι που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης ή στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, η Καστοριά είναι ο νομός με τη μεγαλύτερη αναλογία κρουσμάτων ανά πληθυσμό στην χώρα μας: Η περιοχή των σχεδόν 50.000 κατοίκων μετρούσε χθες 59 επιβεβαιωμένα κρούσματα και εκατοντάδες – όπως υπολογίζεται – «αθόρυβα».
Ενδεικτικό είναι ότι στη Θεσσαλονίκη, μια περιοχή με πληθυσμό περίπου 1,1 εκατομμύριου κατοίκων, είχαν επιβεβαιωθεί μόλις 55 κρούσματα. Την κατάσταση επιδεινώνει το γεγονός ότι ο ιός χτύπησε από νωρίς το νοσοκομείο της περιοχής βγάζοντας εκτός μάχης μεγάλο τμήμα του προσωπικού. Μάλιστα ένα από τα θύματα του κορωνοϊού, ο 53χρονος άνδρας που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ στις 15 Μαρτίου 2020, εργαζόταν στο Μικροβιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη λίστα με την κατανομή των κρουσμάτων ανά νομό στην Ελλάδα μετά την Καστοριά ακολουθεί η Ηλεία, όπου μέχρι την Κυριακή είχαν καταγραφεί 46 περιστατικά, δηλαδή 25,1 ασθενείς ανά 100.000 πληθυσμού. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων όπου εντοπίζονταν 641 επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 55,45% του συνόλου των κρουσμάτων στην επικράτεια. Στο Λεκανοπέδιο αντιστοιχούσε το 65,6% των συνολικών κρουσμάτων.
Μεγάλη συχνότητα περιστατικών εντοπίζεται επίσης στη Ζάκυνθο, την Ξάνθη και την Κοζάνη, με τις δύο τελευταίες περιοχές να περιλαμβάνουν και χωριά ή κοινότητες – Εχίνος, Δραγασιά, Δαμασκηνιά – στα οποία έχει επιβληθεί πλήρης καραντίνα, δηλαδή απαγόρευση της κυκλοφορίας χωρίς καμία εξαίρεση.
Στον αντίποδα αυτών, υπάρχουν ακόμη περιοχές της Ελλάδας όπου δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Γρεβενών, Δράμας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Κερκύρας, Κορίνθου, Φωκίδας, Χαλκιδικής και Χίου.