Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πέρασαν χειροπέδες σε δημοσιογράφο επειδή έβαλε τον Τούρκο σεφ Salt Bae να... αλατίζει το «Μυστικό Δείπνο» (φωτο)

Mε χειροπέδες βρέθηκε ένας δημοσιογράφος στην Ιορδανία εξαιτίας μιας «πειραγμένης» με φότοσοπ εικόνας που δημοσίευσε, και η οποία έδειχνε τον γνωστό τούρκο σεφ Salt Bae να... αλατίζει τον Μυστικό Δείπνο.

Ο Mohammed al-Wakeel, διευθυντής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Al Wakeel News, κατηγορείται μαζί με έναν συντάκτη του site του για υποκίνηση θρησκευτικής βίας, μια κατηγορία που μπορεί να επιφέρει έως και τρία χρόνια φυλάκιση.

Ο εν λόγω ιστότοπος δημοσίευσε την τροποποιημένη εκδοχή του «Μυστικού Δείπνου» πριν από μερικές μέρες, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα social media. 

Όπως μπορεί κανείς να δει στην παρακάτω εικόνα, πρόκειται για την γνωστή τοιχογραφία που φιλοτέχνησε ο Philippe de Champaigne το 1648, με την προσθήκη φυσικά του Τούρκου κρεοπώλη και σεφ, Νουσρέτ Γκιοκτσέ, να αλατίζει (με τον γνωστό, φιγουρατζίδικο τρόπο) το πιάτο του Ιησού. 

Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν στα social media, ο Wakeel διέγραψε τη φωτογραφία, λέγοντας ότι επρόκειτο απλώς για το ανόητο λάθος ενός άπειρου συντάκτη. 

Οι δύο δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους, τουλάχιστον μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία της δίκης τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην Ιορδανία, μόλις το 6% του πληθυσμού είναι Χριστιανοί.

Tags
Back to top button