Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πατριάρχης Κύριλλος για το μακελειό στη Μόσχα: «Ένα έγκλημα εντυπωσιακό σε κυνισμό και σε βαναυσότητα»

Σε μήνυμα του για την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος δηλώνει συγκλονισμένος.

Ο Πατριάρχης εκφράζει τα συλλυπητήρια του για την τραγωδία κάνοντας λόγο για ένα έγκλημα «εντυπωσιακό σε κυνισμό και σε βαναυσότητα».

Επίσης δηλώνει βέβαιος «ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να διαλευκανθεί με επιτυχία το συντομότερο δυνατό το θρασύτατο έγκλημα και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για την οργάνωση και την εκτέλεσή του».

Αναλυτικά το συλλυπητήριο μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου:

«Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall, η οποία στοίχισε τη ζωή πολλών πολιτών. Το έγκλημα που διαπράχθηκε είναι εντυπωσιακό σε κυνισμό και σε βαναυσότητα. Σας εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και η καρδιά μου θλίβεται μαζί σας.

Είμαι βέβαιος ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να διαλευκανθεί με επιτυχία το συντομότερο δυνατό το θρασύτατο έγκλημα και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για την οργάνωση και την εκτέλεσή του.

Έχοντας μεγάλη έννοια για όλους σας, σας προτρέπω να μην χάσετε την πίστη, να διατηρήσετε το θάρρος, το σθένος και να προσευχηθείτε με θέρμη στον Κύριο, που είναι πάντα στο πλευρό των πονεμένων και των πενθούντων.

Ευλογώ το Συνοδικό Τμήμα Εκκλησιαστικής Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Υπηρεσίας να παρέχει όλη την απαραίτητη ποιμαντική βοήθεια στα θύματα και στις οικογένειες των θυμάτων. Είθε ο φιλεύσπλαχνος Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των κεκοιμημένων, να χαρίσει ίαση στους τραυματίες και να παρηγορήσει όλους όσοι επλήγησαν από αυτή τη φριχτή τραγωδία.»

Συλλυπητήριο μήνυμα στον Πατριάρχη Κύριλλο, αλλά και στον λαό της Ρωσίας, έστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της Εκκλησίας της Αντιόχειας στα θύματα της χθεσινής επίθεσης:

“Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη, την εγκάρδια αλληλεγγύη και τα εγκάρδια συλλυπητήριά μας στα θύματα της χθεσινοβραδινής τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα. Προσευχόμαστε στον Κύριο Θεό να προστατεύει την εν Ρωσία Ορθόδοξη Εκκλησία και τον ρωσικό λαό από κάθε κακό. Προσευχόμαστε και παρακαλούμε τον Κύριο να λυπηθεί τις ψυχές εκείνων που έφυγαν, να θεραπεύσει τους πληγωμένους και να παρηγορήσει τις καρδιές σας και τις καρδιές των θυμάτων“, αναφέρεται στο μήνυμα.

Tags
Back to top button