Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Παρκ Γκιουν-Χιε: Η πρώην πρόεδρος της Ν.Κορέας έμπροσθεν της Δικαιοσύνης (φωτό)

Με χειροπέδες και με βανάκι της φυλακής κατέφτασε στο δικαστήριο η πρώην πρόεδρος της Κορέας Παρκ Γκιούν-Χιε, καθώς αρχίζει η δίκη της για υπόθεση διαφθοράς.

Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση της πρώην προέδρου μετά τη σύλληψή της, τον Μάρτιο. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και διαρροή κρατικών μυστικών.

Έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις, τον Μάρτιο, καθαιρέθηκε από τη θέση της προέδρου. Κατηγορείται πως μαζί με τη στενή φίλη της Κόι Σουν-Σιλ αποσπούσαν χρήματα από μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείας της Νότιας Κορέας, σε αντάλλαγμα για πολιτικές χάρες.

Η πρώην πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπο ακόμα και με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Συνολικά αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες και είναι χαρακτηριστικό πως το κατηγορητήριο φτάνει τις 120.000 σελίδες.

Η Παρκ είναι η τρίτη ηγέτιδα της Νότιας Κορέας που δικάζεται για διαφθορά αλλά η πρώτη δημοκρατικά εκλεγμένη που καταλήγει ενώπιον δικαστηρίου.

Οι δύο προηγούμενες αντίστοιχες υποθέσεις αφορούσαν πρώην δικτάτορες της δεκαετίας του ’90.

Tags
Back to top button