Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Παρίσι: Θραύση για την «Ξεχασμένη Φρουρά» του Τσαρούχη και το «Επιθαλάμιο» του Μόραλη

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Greek Sale του οίκου Bonhams, με συνεχή πλειοδοτικά χτυπήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο μέσα στην αίθουσα του οίκου στο Παρίσι όσο και μέσω τηλεφώνων και Internet, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη δυναμική που έχει αναπτύξει η ελληνική αγορά τα τελευταία δύο χρόνια.

Η περίφημη γενιά του '30, η γενιά των ελληνικών Νόμπελ, είχε την τιμητική της, με την «Ξεχασμένη Φρουρά» του Γιάννη Τσαρούχη να σημειώνει ρεκόρ του καλλιτέχνη με 442.000 ευρώ, το «Επιθαλάμιο» του Γιάννη Μόραλη να ξεπερνά τις 600.000 ευρώ, και τη ρομαντική αρχαιοελληνική σκηνή του Νίκου Εγγονόπουλου να υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.

Πίνακας που απεικονίζει τον Πούτιν πάνω σε αρκούδα πωλείται έναντι 7 εκατομμυρίων ρουβλίων

Την πεντάδα των κορυφαίων lots της δημοπρασίας συμπληρώνουν το «Μανάβικο στη Μυτιλήνη» του Γιάννη Τσαρούχη με 190.000 ευρώ και η «Ξεχασμένη Φωτογραφία» του πρόσφατα χαμένου Αλέκου Φασιανού, η οποία ξεπέρασε τις 170.000 ευρώ.

Η υπεύθυνη της δημοπρασίας Τερψιχόρη Αγγελοπούλου δήλωσε πολύ ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα του Sale.

«Ήταν μια ακόμη σπουδαία βραδιά για την Ελληνική Τέχνη, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί στην ευρωπαϊκή αγορά ως σταθερή επενδυτική αξία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η συνεχής ανοδική πορεία των Greek Sales λειτουργεί προς όφελος των πωλητών και συλλεκτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα προβάλλει την ελληνική εικαστική δημιουργία στις λαμπερές πρωτεύουσες της διεθνούς τέχνης».   

Κατά τη δημοπρασία, η οποία διήρκεσε περίπου τέσσερεις ώρες, επωλήθη το 80% των έργων (by lot) και 98,8% ( by value) με τζίρο 3.500.000 ευρώ. 
 

Tags
Back to top button