Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Παρίσι: Ακτιβιστές έριξαν πορτοκαλί σκόνη στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Βίντεο)

Η αστυνομία του Παρισιού συνέλαβε δύο ακτιβιστές της συλλογικότητας Riposte alimentaire καθώς πέταξαν πορτοκαλί σκόνη σε αίθουσα μέσα στο ιστορικό κτίριο των Βερσαλλιών.

Η συλλογικότητα ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια αυτή σε δελτίο τύπου, τονίζοντας ότι «το δικαίωμα στην τροφή αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο».

Οι δύο ακτιβιστές, συνελήφθησαν αφού πέταξαν πορτοκαλί σκόνη στην αίθουσα των καθρεφτών στο Ανάκτορο το Σάββατο, όπως αποκάλυψε αστυνομική πηγή. Οι υποδομές δεν υπέστησαν ζημιές. Και οι δύο τέθηκαν υπό κράτηση στις Βερσαλλίες, πρόσθεσε η πηγή, μεταδίδει η γαλλική Figaro.

Αυτή η συλλογικότητα (παλαιότερα γνωστή ως Dernière rénovation) έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη για την απόπειρα φθοράς στον πίνακα της Μόνα Λίζα, ρίχνοντας σούπα, στο Λούβρο τον Ιανουάριο και στη συνέχεια σε έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ, Le Printemps, τον Φεβρουάριο στο Musée des Beaux-Arts στη Λυών. Δύο από τους ακτιβιστές της τέθηκαν υπό κράτηση τον Απρίλιο και συνελήφθησαν στην είσοδο του Musée d'Orsay με την υποψία ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν ανάλογη δράση και εκεί.

 

Tags
Back to top button