Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

«Παρελθόν» το shutdown στις ΗΠΑ

Αψηφώντας τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ, η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πλέον οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία των εδρών, ενέκρινε την Πέμπτη σχέδια νόμου που θεωρητικά επιτρέπουν να τερματιστεί η μερική αναστολή υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους.

Βάσει των νομοσχεδίων, τα υπουργεία Εξωτερικών, Εμπορίου, Γεωργίας, Εργασίας, Οικονομικών κ.ά. θα εξασφαλίσουν χρηματοδότηση ως την 30ή Σεπτεμβρίου, δηλαδή το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους στις ΗΠΑ.

Αλλά μερικές ώρες πριν από την ψηφοφορία, ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε ότι οι σύμβουλοι του προέδρου Τραμπ θα του πρότειναν να προβάλει βέτο εάν εγκρίνονταν τα νομοσχέδια χωρίς την πρόσθετη χρηματοδότηση που θέλει ο αρχηγός του κράτους για την επόμενη φάση της ανέγερσης του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, εμβληματική προεκλογική εξαγγελία του μεγιστάνα. Τα νομοσχέδια δεν περιέχουν καμιά διάταξη περί χρηματοδότησης του τείχους.

Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γερουσίας Μιτς Μακόνελ διεμήνυσε μία ημέρα νωρίτερα ότι αυτό το σώμα του αμερικανικού Κογκρέσου δεν θα συζητήσει καν τα σχέδια νόμου των Δημοκρατικών εάν δεν προβλέπουν το μέτρο που απαίτησε ο Τραμπ.
 

Tags
Back to top button