Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Παράταση για τα ανασφάλιστα οχήματα μέχρι τις 14 Ιουλίου - Τι γίνεται με όσους πλήρωσαν τα 250 ευρώ

Μετά το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με σε ιδιοκτήτες οχημάτων το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε παράταση.

Η κυβέρνηση προκειμένου να τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες και να διορθωθούν τα λάθη που έχουν διαπιστωθεί μετά από τη διασταύρωση στοιχείων έδωσε παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου.

Έτσι, αναμένεται να γίνει νέα διασταύρωση δεδομένων και για όσα οχήματα βρεθούν ανασφάλιστα, θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες τους ειδοποιητήρια.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο, όσοι ασφαλίσουν τα οχήματά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου δεν θα πληρώσουν πρόστιμο. Παράλληλα, όσοι έχουν πληρώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ και ασφάλισαν στη συνέχεια ή θα ασφαλίσουν τα οχήματά τους έως τις 14 Ιουλίου, θα τους επιστραφεί το χρηματικό ποσό που κατέβαλαν ως πρόστιμο.

Μέχρι τότε, έχουν διορία και οι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες προκειμένου να διορθώσουν λάθη σε ό,τι έχει να κάνει με οχήματα τα οποία δεν χρησιμοποιούν, όμως δεν έχουν δηλώσει σε ακινησία, κλεμμένα οχήματα τα οποία όμως εμφανίζονται ακόμη ως να τα κατέχουν οι ίδιοι ή περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν έχουν ενημερωθεί τα μητρώα της Εφορίας και των ασφαλιστικών εταιρειών για πωλήσεις, μεταβιβάσεις και κάθε άλλη περίπτωση αλλαγής της ιδιοκτησία των οχημάτων.

Επιπλέον δόθηκε εντολή ώστε έως τις 14 Ιουλίου να γίνει επανέλεγχος και διορθώσεις στα λάθη που παρατηρήθηκαν στις λίστες, με αποτέλεσμα ασφαλισμένα αυτοκίνητα να εμφανίζονται ως ανασφάλιστα.

 

Σε λύση τριών σταδίων προσανατολίζεται η κυβέρνηση για τα ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία ξεπερνούν το 1.000.000
Το σχέδιο που επεξεργάζονται οι υπουργοί Οικονομικών και Μεταφορών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρήστος Σπίρτζης, περιλαμβάνει τρία σενάρια:
1. Πλήρης αμνηστία για όσους σπεύσουν έως τις 14/7 για ασφάλιση. Όσοι σπεύσουν να τακτοποιήσουν την οφειλή, θα γλιτώσουν πλήρως την πληρωμή του παραβόλου.
2. Κλιμάκωση του προστίμου, ανάλογα με τα κυβικά, για όσους ασφαλιστούν από 15/7 και μετά. Για παράδειγμα, το πρόστιμο θα μειωθεί σε 100 ευρω για ΙΧ ως 250 κ.ε, σε 200 ευρώ από 250 ως 1.000 κ.ε. και σε 250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα.
3. Όσοι έχουν πληρώσει το παράβολο (περίπου 6.000) θα το πάρουν πίσω.
Οι αποφάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να επισημοποιηθούν μέσα στην ημέρα, ωστόσο, δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το πώς θα διορθωθούν τα λάθη που αφορούν σε 450.000 ειδοποιητήρια από το σύνολο των 1,151 εκατ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε χθεσινή σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργείων εξετάστηκε όλο το εύρος των λαθών που έχουν εντοπιστεί και τα οποία θα πρέπει να ακυρωθούν. 
Σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να εκδοθούν και νέα, για να ενημερωθούν παραβάτες που έμειναν στο απυρόβλητο ή δεν έλαβαν γνώση των αποτελεσμάτων των διασταυρώσεων, επειδή οι παραβάσεις τους χρεώθηκαν σε άλλους που δεν φέρουν ευθύνη (πχ σε προκατόχους οχήματος που μεταβιβάστηκε).
Μεγάλο πρόβλημα έχουν και όσοι έτυχε στις 6 Ιουνίου (ημερομηνία διασταύρωσης) να έχουν ανασφάλιστο το όχημά τους, επειδή έληξε μια-δυο μέρες πριν η ασφάλεια που είχαν και αναζητούσαν προσφορά για νέα ασφάλιση. 
Ειδικά μάλιστα εάν βρήκαν και έκαναν νέα ασφάλιση στο διάστημα 7-12 Ιουνίου, πλήρωσαν ασφάλιστρα χωρίς να έχουν πληρώσει και το παράβολο που εκδόθηκε γι' αυτούς στη συνέχεια.

Tags
Back to top button