Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παρ’ ολίγον Αρμαγεδδών: Αστεροειδής πέρασε «ξυστά» από τη γη με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Για δεύτερη φορά μέσα στο μήνα, ένας αστεροειδής, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε η επιστημονική κοινότητα μέχρι πριν από μία εβδομάδα, πλησίασε τη γη σε απόσταση μικρότερη από αυτή του πλανήτη μας με το φεγγάρι!


Πλέον, ο αστεροειδής ονομάστηκε και λέγεται 2017 ΒΧ. Εντοπίστηκε στις 20 Ιανουαρίου, αφού πλησίασε τη γη στα 162.252 μίλια. «Ξόφαλτσα» που λένε και στη NASA. Το παρατηρητήριο που εντόπισε τον ουράνιο βράχο ονόμασε μάλιστα την επιστροφή του για δεύτερη φορά κοντά στον πλανήτη μας ως «Rerun».

Το μέγεθος αυτού: Όσο μία μεγάλη… φάλαινα και η ταχύτητα 17.000 μίλια την ώρα, δηλαδή δέκα φορές ταχύτερο από το βλήμα ενός πολυβόλου ΑΚ-47. Το μέγεθος φαντάζει μικρό για τα συμπαντικά δεδομένα, ωστόσο η πτώση του στη γη θα προκαλούσε ένα μικρό όλεθρο.

Η αλήθεια είναι ότι βράχοι τέτοιου μεγέθους προσεγγίζουν καθημερινά τον πλανήτη μας, αλλά όχι τόσο κοντά…

Tags
Back to top button