Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: «Πολύ άρρωστος» ο πρώην πάπας Βενέδικτος

Να προσευχηθούν για τον προκάτοχό του, τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ', ο οποίος είναι «πολύ άρρωστος», ζήτησε ο πάπας Φραγκίσκος, σε μια αιφνιδιαστική του έκκληση στο τέλος της γενικής ακρόασής του στο Βατικανό σήμερα το πρωί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο 95χρονος Βενέδικτος υπηρέτησε ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας και ηγεμόνας του κράτους του Βατικανού από τον Απρίλιο του 2005 έως την παραίτησή του, τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο Βενέδικτος, ο οποίος ζει σε μοναστήρι στις εγκαταστάσεις του Βατικανού, ήταν ο πρώτος ποντίφικας που παραιτήθηκε μετά από 600 χρόνια και επικαλέστηκε την ηλικία του, ως βασικό παράγοντα που περιορίζει τις δυνατότητές του να εκτελεί άρτια τα παπικά του καθήκοντα.

Ο Φραγκίσκος έχει προηγουμένως χαιρετίσει την απόφαση του προκατόχου του να παραιτηθεί λόγω γήρατος.
 

Τζιοβάνι ντελ Μόντε: Ο παιδόφιλος πάπας που βίασε και δολοφόνησε αλλά δεν έχασε το αξίωμά του

Η παραίτησή του ήταν αυτή που άνοιξε τον δρόμο για την εκλογή του Φραγκίσκου ως του πρώτου Πάπα από τη Νότια Αμερική.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο εν ενεργεία Πάπας αποκάλυψε ότι και ο ίδιος υπέβαλε επιστολή παραίτησης αμέσως μετά την εκλογή του το 2013, η οποία θα ίσχυε σε περίπτωση που η ασθένεια τον εμπόδιζε να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος έκλεισε φέτος τα 86 του χρόνια, δήλωσε ότι έδωσε την επιστολή στον τότε Γραμματέα του Κράτους του Βατικανού, καρδινάλιο Ταρτσίσιο Μπερτόνε.

Ο Μπερτόνε παρέμεινε στη θέση αυτή για περίπου έξι μήνες μετά την εκλογή του Φραγκίσκου στις 13 Μαρτίου 2013 και ο Πάπας είπε ότι υπέθεσε ότι ο Μπερτόνε παρέδωσε την επιστολή στον διάδοχό του, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν.

Ο Φραγκίσκος είναι σε μεγάλο βαθμό καλά στην υγεία του, αν και τους τελευταίους μήνες πάλευε με έντονους πόνους στο γόνατο που τον κρατούσαν σε αναπηρικό καροτσάκι.

Tags
Back to top button