Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πανικός στη Λετονία με αφίσα που εμπνεύστηκε από τους Ναζί

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα των Εργατών της Λετονίας (LSDPS) κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, υπέπεσε σε ένα τεράστιο λάθος.  
Το προεκλογικό του πόστερ φαίνεται πως είναι εμπνευσμένο από προπαγανδιστική αφίσα των Ναζί. 

Στην αφίσα απεικονίζεται ένας έγχρωμος ιθαγενής, από κάποια χώρα της Αφρικής. Είναι ημίγυμνος και στο σημείο που καλύπτονται τα γεννητικά του όργανα, υπάρχει η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δίπλα του «ποζάρει» μία λευκή γυναίκα, που αντιπροσωπεύει τη Λετονία, και θηλάζει ένα επίσης έγχρωμο μωρό. Πίσω τους κυματίζει η σημαία του κινήματος των ΛΟΑΤ και το μήνυμα που συνοδεύει το πόστερ είναι:  

«»Αυτή θα είναι η Λετονία αν δεν μας ψηφίσετε» Λίγες ώρες αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι η αφίσα προερχόταν από ένα πίνακα της Ναζιστικής Γερμανίας, με τίτλο «η μοντέρνα οικογένεια», που χρησιμοποιήθηκε για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους της ανωτερότητας των Αρίων. Δημιουργός του συγκεκριμένου πίνακα, αλλά και σειράς προπαγανδιστικών πινάκων υπήρξε ο Herbert Smagon, ο οποίος για το Τρίτο Ράιχ, θεωρούνταν «μαέστρος» στη διάδοση ρατσιστικών και ομοφοβικών συναισθημάτων αλλά και μίσους για τους Συμμάχους. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα των Εργατών Λετονίας ζήτησε δημόσια συγγνώμη και ξεκαθάρισε ότι οι ρητορικές μίσους και ρατσισμού δεν έχουν καμία θέση και σύνδεση με την πολιτική τους ιδεολογία. Η αφίσα μετά τον σάλο που προκάλεσε, «κατέβηκε» από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που είχε αναρτηθεί.... 

Tags
Back to top button